Jistrum 1

Mannen, 3, 6e klasse J

24 maart 2018 10:00

Onbekend

Koploper Jistrum was vandaag te gast bij VIOD. De heenwedstrijd was een onbeslist gladiatoren duel dat met 4-4 eindigde. Hoog tijd dus om dit gevecht af te maken in driezum. Maar ook deze keer was 90 minuten niet genoeg om een winnaar aan te wijzen 3-3. De equipe van VIOD 3 begon slapjes aan de wedstrijd. Keeper Feije “Mol” Wiersma stond echter wel sterk te keepen waardoor het lang duurde eer de gasten op voorsprong kwamen. Een buitenspelgoal brak de wedstrijd open. Vlaggeniste Jet Posthumus stond perfect op een lijn om de voorzet als zijnde buitenspel te beoordelen maar immer koppige Sierd Boersma weigerde te fluiten en keurde de goal goed. Hierna was VIOD even van slag en na 45 minuten stond er al een 0-3 stand op het bord. Reden genoeg om het anders aan te gaan pakken. Keeper Feije bleef geblesseerd achter en Sietse boskje Wiersma trok de iets te kleine handschoenen aan. In een mooi strak getailleerd shirt wist hij de gehele 2e helft zijn doel schoon te houden. Achterin was VIOD met proefspeler Herman Annema, Edwin Kuklinski Roodhart, Auke “redt zich op sich ek wol” Feddema en Klaas “klokje” Heidstra onpasseerbaar. Het middenveld waar loopwonders als Sander “Saf” Visser, Pieter “Kez”  Feddema, Klaas “Kramer & Kramer”  Kramer en sietse Dampo Damstra de tegenstander hun hielen lieten zien. Voorin waren het Pieter Ele “Skrale”  Kuijtert en Jelmer “Alde Griise” Visser die voor de doelpunten moesten zorgen. Waar Skrale na 4 opgelegde kansen te hebben gemist de ban brak voor VIOD maakte hij ook al snel zijn 2e doelpunt. 10minuten voor tijd was het Dampo die al schreeuwend naar voren rolde en met links verwoestend de bal in de korte hoek pompte na aangeven van Skrale. Al wijzend naar zijn linker been liep hij terug naar de middenlijn. Dampo wist ook niet dat hij meer met links kon dan er op staan. Skrale liet in de slotfase menig kans liggen op een overwinning waardoor de titanenstrijd tussen VIOD 3 en Jistrum 1 onbeslist blijft!