VVT 2

Mannen, 2, 3e klasse G

31 maart 2018 14:00

Onbekend

Op het zonnige sportpark Treffersheech trad het tweede elftal van VIOD aan tegen hekkensluiter VVT uit Twijzelerheide. Vooraf was bekend wat de belangen van dit duel waren, winst is noodzakelijk om uitzicht te houden op een periodetitel. De wedstrijd van vandaag stond onder leiding van scheidsrechter J. van der Veen.

Direct na de aftrap was het direct duidelijk dat de tegenstander van vandaag zeker niet onderschat moest worden. VVT begon namelijk scherp aan de aftrap en had in de eerste tien minuten een licht veldoverwicht. Toch wist VIOD door de snelle voorhoede spelers er af te gevaarlijk uit te komen. Het was dan ook de thuisploeg wat de openingstreffer mocht noteren. Spits Berend van der Land werd op de rand van de zestien meter aangespeeld, draaide weg bij zijn tegenstander en wist met een subtiele voetbeweging de bal met links over de keeper te krullen. Helaas ontbrak er beeldmateriaal waardoor deze treffer helaas niet in aanmerking zal komen voor de FIFA Puskás Award. Vijf minuten later moest middenvelder Rido Spiegelaar door een lichte blessure het veld verlaten. Een logische vervanger, Lieuwe Schaafsma, werd klaargestoomd om het veld te gaan betreden. Echter was Lieuwe nog in gedachten bij de schoonheid van de openingstreffer waardoor hij door een onwetende supporter werd gevloerd. Dit betekende voor Lieuwe een vroeg einde aan de wedstrijd, die voor hem nog niet eens was begonnen. Gelukkig had trainer Iebe Soepboer nog wat troeven achter de hand. Nadat het pad was vrijgemaakt kon Watze Wiebe Raap het veld zonder problemen betreden. Nadat VIOD nog een paar kansen op zeep had geholpen was het VVT wat via een kopbal op gelijke hoogte kwam. Na deze treffer kwam VVT nog een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Brian Visser. Het was duidelijk dat VVT met veel strijd het VIOD behoorlijk moeilijk maakte. Na vijfenveertig minuten mochten beide elftallen de kleedkamers opzoeken.

Na een paar tactische aanpassingen bij VIOD, wat met drie verdedigers ging spelen, begonnen beide teams aan de tweede helft. Het spelbeeld was nog steeds hetzelfde. Mocht VIOD willen winnen dan moest het haar eigen spelletje spelen en niet mee gaan in het vechtvoetbal van VVT. Het was na vijf minuten opnieuw Berend van der Land die gevaarlijk was aan de bal, dit keer maakte hij het niet zelf af maar gunde hij het doelpunt aan Renze Visser, die goed was meegelopen. Ook in de minuten die volgden werden er aan beide kanten kansen niet benut. Uiteindelijk was het weer VVT wat op gelijke hoogte kwam. Een van de aanvallers werd in de diepte weg gestoken en schoof de bal beheerst onder doelman Brian Visser door. Alhoewel de wedstrijd niet al te goed was, werd het publiek wel vermaakt met veel kansen en schermutselingen. VIOD begon gedurende de tweede helft meer risico te nemen. Na een dik uur spelen werd Renze Visser vrijgespeeld door Remco Veenstra. Deze poging belande helaas net naast het doel. Nadat er eerst een doelpunt van VVT werd afgekeurd was het daarna wel raak via een rake kopbal, 2-3. VIOD moest winnen en begon steeds vaker de lange bal te hanteren. Mede doordat VVT in de duels scherper was resulteerde dit niet in kansen. Een kwartier voor tijd moest VIOD opnieuw een domper verwerken. Een schot van VVT werd geblokt maar belande wel ongelukkig in het doel waardoor de achterstand op liep tot twee doelpunten. Toch kreeg VIOD weer hoop doordat Renze Visser acht minuten voor tijd de keeper van VVT omspeelde en de bal binnen schoof. VIOD ging nog meer risico nemen achterin om de gelijkmaker te forceren. De bal viel maar niet goed voor VIOD. Voor VVT was het soms vrij baan naar het doel van Brian Visser. In de slotminuten resulteerde dit dan ook in een doelpunt waardoor de tweede thuisnederlaag een feit was.

Na afloop van het duel overheerste de teleurstelling, maar de nacompetitie is nog niet definitief uit zicht. Voor VIOD zaak om van deze nederlaag te leren. Komende donderdag 5 april mag VIOD alweer voor de herkansing, thuis tegen Harkema Opeinde.