VIOD 2 geeft voorsprong uit handen in HarkemaVIOD 2 geeft voorsprong uit handen in Harkema Afgelopen zaterdag speelde het tweede elftal van VIOD in Harkema tegen het derde elftal van Harkemase Boys. Waar in de regio veel wedstrijden werden afgelast was he

Harkemase Boys 3

2 - 2

VIOD 2

Mannen, 2, 3e klasse G

9 december 2017 13:00

Onbekend

Afgelopen zaterdag speelde het tweede elftal van VIOD in Harkema tegen het derde elftal van Harkemase Boys. Waar in de regio veel wedstrijden werden afgelast was het kunstgrasveld van sportpark de Bosk prima bespeelbaar. Pieter de Vries kon nog voor aanvang weer naar huis om zijn kicksen op te halen die niet in zijn sporttas bleken te zitten. Tijdens de bespreking kwam ook Renze Visser tot de ontdekking dat zijn schoenen niet aanwezig waren, dit probleem werd gelukkig opgelost met een paar leenschoenen van Harkemase Boys, hiervoor nog dank!

De eerste helft van de wedstrijd is weinig hoogstaand. De grootste mogelijkheid van VIOD is een mislukte voorzet van Berend Jan Castelein die op de lat ploft. Aan de andere zijde van het veld vallen wel een tweetal grote kansen te noteren, maar beide keren is het doelman Feije Wiersma die de situatie baas is. De tweede helft bied meer spektakel, al na twee minuten is het raak als Nico Sijtsema raak schiet op aangeven van de ingevallen Pieter de Vries. Even later wordt het zelfs 0-2 als Berend Jan Castelein kan binnen schieten op aangeven van Renze Visser. VIOD lijkt de wedstrijd in handen te hebben maar toch gaat het nog mis. Na 67 minuten spelen tast Feije Wiersma mis bij een lange bal van Harkemase Boys en kan de meegelopen spits de 1-2 binnen tikken. Pieter de Vries krijgt hierna de kans om de wedstrijd in het slot te gooien maar zijn inzet verdwijnt over de goal. Een kwartier voor tijd wordt een buiteling in het strafschopgebied door de arbiter beloont met een discutabele penalty. Tjam Wiersma is zijn emoties niet de baas en mag met rood naar de kant. De strafschop wordt binnen geschoten en de stand is 2-2. In het vervolg van het duel wordt niet meer gescoord waardoor dit tevens de eindstand is.