Terechte winst brengt VIOD naar finale nacompetitie.

Datum

2 juni 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Door de 4-2 winst van VIOD tegen derde klasser Onstwedder Boys afgelopen zaterdag gaat VIOD naar de finale van de nacompetitie. Het treft daarin wederom een onbekende tegenstander in de ploeg SJS (Sportclub Juliana Stadskanaal). SJS wist in een spectaculaire wedstrijd in Ee met 2-3 in de verlenging te winnen van Oostergo.

VIOD begon de wedstrijd tegen Onstwedder Boys sterk en was de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Na een kleine 5 minuten mocht VIOD de eerste hoekschop nemen. Erik kopte de bal over het doel van keeper Koudstaal van Onstwedder Boys. Deze Koudstaal speelde een puike wedstrijd en het is onder andere aan deze sluitpost te danken dat de uitslag na 90 minuten niet hoger was uitgevallen in het voordeel van VIOD. Na elf minuten een goede actie van Bauke Visser over links. Hij omspeelde op snelheid zijn directe tegenstander en lag de bal goed terug op de spits in vorm Erik van der Veen. Deze vond het linkerbeen van keeper Koudstaal op zijn weg. Na een kwartier spelen kreeg VIOD een corner die goed werd voorgegeven door Gerald Mous. Roelof van der Veen toornde boven alles en iedereen uit maar kopte helaas net aan de verkeerde kant van de linkerpaal. Onstwedder zette hier weinig tegenover, alleen twee kleine slippertjes achterin van VIOD maakte dat er soms wat gevaar voor Otte Visser van VIOD werd gesticht. Overigens was de nummer 9, Gerko Scheper, iemand om goed in de gaten te houden. VIOD kreeg kansen maar wist deze niet te benutten. Tot in de 23ste minuut scheidsrechter Muitjens een handsbal constateerde in de zestienmeter van Onstwedder. Een penalty voor VIOD welke zeer overtuigend werd binnen geschoten door Erik van der Veen. De terechte voorsprong was eindelijk een feit. Dat deze tussenstand ook de ruststand was, mag een klein wonder heten. Het overwicht van VIOD in de eerste helft werd niet in cijfers uitgedrukt. Vijf minuten na rust zette VIOD een goede aanval op, alleen werd Mous onreglementair gestopt door Nick Wagenaar wat hem op de eerste gele kaart van de wedstrijd kwam te staan. De vrije trap die overbleef leverde niks op. In de 54ste minuut kwam daar de verdiende 2-0. Laatste man Elmar Bijl maakte zijn enige fout van de wedstrijd en deze werd goed afgemaakt door Erik van der Veen. Door deze 2-0 moest Onstwedder hoger op gaan spelen wat VIOD steeds meer ruimte achter de verdediging opleverde. VIOD ging hier niet altijd even zorgvuldig mee om. Zo kregen Bauke Visser en Nykle Durk van der Valk een paar goede kansen maar maakten jammer genoeg net de verkeerde keuzes in de eindfase van de vaak mooie en op snelheid uitgevoerde aanvallen, wat de aanwezige supporters wel kon bekoren. Na een uur spelen kon Onstwedder ook een poging op doel noteren. Maar de goed keepende Otte Visser had een goed antwoord op een dito schot vanaf de zestien. Doordat VIOD de wedstrijd door niet de derde van de middag erin te schieten Onstwedder in leven. Dat resulteerde ook uiteindelijk in de 2-1. Een aanval over links werd de goed staande verdediging van VIOD uit elkaar gespeeld en de voorzet werd door Onstwedder over alles en iedereen heen gekopt in de verre hoek. Gelukkig stelde VIOD meteen orde op zaken. Een minuut na de tegentreffer stelde VIOD orde op zaken en door een mooie aanval via Roelof en Erik van der Veen mocht Bauke Visser de 3-1 aantekenen. Onstwedder ging nu 1 op 1 spelen achterin en stelde 4 voorwaartsen op. Met nog een kwartier te spelen zette Onstwedder een aanval op en hier raakte Nykle Durk licht geblesseerd door. De trainer van Onstwedder Boys maande zijn spelers om door te gaan en de bal niet uit het spel te brengen. Tjibbe van der Veer ontfutselde de bal en gaf de bal goed

af aan Roelof van der Veen die de bal goed voorgaf op Erik. Deze maakte zijn derde doelpunt van de middag en gooide het duel op slot. VIOD wilde het spannend houden en schonk Onstwedder Boys nog een doelpunt. Het werden nog 10 spannende minuten op “Treffers Heech”. De leeg gespeelde Erik van der Veen en Gerald Mous werden vervangen door Sjoerd Visser en Kees Hansma. Na 93 minuten floot scheidsrechter Muitjens de wedstrijd af. Deze scheidsrechter en zijn assistenten Basstra en Van Ittersum verdienden een groot compliment op de manier van leidinggeven deze wedstrijd. Door deze goede teamprestatie mag VIOD aankomende zaterdag om 14.30 in eigen huis de finale spelen tegen SJS uit Stadskanaal.

Komt allen zaterdag naar sportpark “Treffers Heech” en moedig VIOD 1 aan in de strijd voor promotie naar de derde klasse