VIOD 2

3e klasse C

20 oktober 2018 12:30

Onbekend

Voor VIOD 2 stond afgelopen zaterdag een uitduel in Leeuwarden op het programma. Op een afgelegen bijveld van sportpark Nijlân namen de mannen van Iebe Soepboer het op tegen het derde elftal van Leeuwarder Zwaluwen. Al vrij snel in de wedstrijd kwam VIOD op een 1-0 achterstand toen de Zwaluwen doorbraken op de rechterzijde en de bal koel onder doelman Jan v Meekeren werd doorgeschoven. Jan maakte vandaag zijn debuut in de senioren van VIOD, De doelman van de JO17 verving Brian Visser die van zijn vakantie genoot.
VIOD kwam wat beter in de wedstrijd en liet de Zwaluwen, die met een zeer jong elftal aan traden, niet echt gevaarlijk meer worden. Dit ondanks het feit dat het meerendeel van het balbezit voor de mannen uit de stad was. VIOD beperkte zich tot balveroveringen en snelle counters. Uit één van deze counters was het halverwege de eerste helft raak toen Lieuwe Schaafsma een goede pass had op Sietse Pieter Bijlsma, Sietse behield het overzicht en bediende Pieter de Vries die in 2 pogingen de bal achter de doelman wist te krijgen. De rest van de eerste helft gaf hetzelfde beeld, Zwaluwen had het beste van het spel maar VIOD was de gevaarlijkere partij. Tot doelpunten leide dit echter niet. Ook de 2e helft toonde aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. In de zeventigste minuut veranderde dit, uit buitenspelpositie bracht de rechtsbuiten van de Zwaluwen de bal hoog voor de goal en tot ontzetting van een ieder wapperde deze bal binnen. De plaatselijke Pierluigi Collina negeerde het vlagsignaal van grensrechter Durk Wiersma en keurde de goal goed. Toen in de 86e minuut de 3-1 viel uit een snelle uitbraak van Leeuwarder Zwaluwen leek de wedstrijd gespeeld. VIOD toonde op dit moment echter karakter en rechtte nog één maal de rug. VIOD nam de wedstrijd volledig in handen en dit leidde al snel tot de aansluitingstreffer van Lieuwe Schaafsma, op aangeven van Sietse Pieter Bijlsma gleed hij de bal binnen. In blessuretijd kreeg VIOD loon naar werken, Aanvoerder Yoram Nanne zette Sietse Pieter Bijlsma alleen voor de doelman en Bijlsma faalde niet. In de allerlaatste minuut van de verlenging harkte VIOD nog bijna de volle buit binnen maar een inzet van Pieter de Vries eindigde op de paal. Al met al een verdiend punt