Leeuwarder Zwaluwen 3

3e klasse C

16 februari 2019 12:00

Onbekend

Het tweede elftal van VIOD speelde afgelopen zaterdag thuis tegen hekkensluiter Leeuwarder Zwaluwen. Een wedstrijd die eigenlijk gewonnen moest worden om aansluiting te vinden bij de ploegen die boven VIOD staan.
VIOD was de eerste helft heer en meester maar wist het net maar niet te vinden, twee keer werd de deklat geraakt maar gescoord werd er niet. Direct na rust stond VIOD nog te slapen op het veld en stond binnen twee minuten met 0-2 achter, een enorme domper. VIOD moest vanaf dat moment in de achtervolging en ging op zoek naar doelpunten, Vele kansen en kansjes volgden maar gescoord werd er aanvankelijk niet. VIOD leek uit een corner op 1-2 te komen maar de bal had schijnbaar de lijn niet gepasseerd. In de 65e minuut was het wel raak toen een afgemeten voorzet van Lieuwe Schaafsma door Teunis van der Sluis werd binnen gekopt en VIOD weer terug kwam in de wedstrijd. VIOD ging nu op jacht naar de gelijkmaker en werd hierin even later gesteund door een rode kaart die de aanvoerder van de Zwaluwen ontving na natrapen. De Leeuwarders beperkten zich in deze fase van de wedstrijd tot tijdlengen om de 1-2 voorsprong over de meet te trekken. In de slotfase leken de gasten de wedstrijd te beslissen, de aanvaller juichde al maar zag tot zijn verbazing de bal op miraculeuze wijze via de binnenkant van de paal uit de goal stuiteren. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg VIOD toch nog loon naar werken toen Sietze Pieter Bijlsma de 2-2 binnen werkte. Een punt waarmee beide ploegen weinig opschoten. De keeper van de Leeuwarders kon dit moeilijk verkroppen en ontving nog een rode kaart.