Friese Boys 2

3e klasse C

8 december 2018 12:00

Onbekend

Net voor 12 uur staan de mannen van VIOD 2 met zijn allen rond de middencirkel, blik naar het natte speelveld en alleen de kerkklokken op de achtergrond die de stilte doorbreken. Tussen hun in staat Ellie Soepboer, vrouw van de vorige week overleden coach Iebe Soepboer. Nadat scheidsrechter Johannes van der Veen een einde maakt aan dit indrukwekkende moment van stilte staat de realiteit weer voor de deur.

VIOD speelt vandaag tegen directe concurrent Friese Boys 2, beide ploegen strijden tegen degradatie waarbij Friese Boys één positie boven VIOD staat met 2 punten meer. Bij een overwinning zou VIOD dus over de gasten uit Kollumerzwaag heen wippen. VIOD laat zien dat het na de minuut van stilte direct wakker is, al na 20 seconden is het Lieuwe Schaafsma die Sietse Pieter Bijlsma in positie brengt, Bijlsma weet de doelman met een prachtige stift te verschalken waardoor VIOD al heel snel de leiding neemt. VIOD houd hierna het initiatief en weet nog enkele kleine kansjes te creëren. Ook de defensie onder leiding van routiniers Wietze van der Zwaag en Albert Boersma staat als een huis. Kleine pitbull Roy Mulder speelt zijn beste wedstrijd van het seizoen en wint bijna al zijn persoonlijke duels. Uit een klutssituatie weet Friese Boys nog wel de paal te raken maar verder worden ze niet gevaarlijk. VIOD weet vlak voor rust het veldoverwicht nog een keer te benutten als Lieuwe Schaafsma Roelof van der Veen alleen voor de doelman en deze met een droge schuiver weet te passeren.

De tweede helft is van VIOD zijde kwalitatief iets minder maar dit wordt gecompenseerd met een enorm stuk strijdlust. Toch lijkt VIOD het nog moeilijk te krijgen als binnen een minuut Pieter de Vries uit valt met een blessure en een afgewaaide voorzet van Friese Boys pardoes binnen valt waardoor de marge weer 1 doelpunt is. Al mag wel gezegd worden dat VIOD voor deze 2-1 al een tweetal dikke kansen kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien maar beide keren wist Pieter de Vries de doelman niet te passeren. Na een dik uur spelen bracht VIOD de marge weer op 2 toen de hard werkende Teunis van der Sluis Lieuwe Schaafsma bediende en deze vervolgens koelbloedig de doelman omzeilde. Hiermee kroonde Schaafsma zich met assists en een doelpunt tot uitblinker van dit duel. VIOD bleef hierna eenvoudig op de been en kreeg zelfs kansen op meer, zo trof Wietze van der Zwaag nog de paal.

Al met al een dik verdiende overwinning die natuurlijk maar aan één man opgedragen kan worden!