VIOD 2

3e klasse C

10 november 2018 12:30

Onbekend

Na vorige week na een wanvertoning tegen AVC met 9-1 te hebben verloren ging VIOD 2 andermaal met ruime cijfers ten onder. In en tegen Dokkum 2 werd het maar liefst 8-1. Een nederlaag die enigszins geflateerd was.
VIOD begon nog wel goed aan de wedstrijd en kon Dokkum zeer goed bijbenen. Dat het eerste elftal van Dokkum vandaag vrij was kon je in het veld wel zien, toch moet gezegd worden dat VIOD aanvankelijk niet onderdeed voor de gastheren. Er moest dan ook een eigen doelpunt van Yoram Nanne aan te pas komen om de ban te breken voor de Dokkummers. Toen even later Dokkum op 2-0 kwam door een mislukte buitenspelval leek de wedstrijd gespeeld. VIOD bleef echter dapper door strijden. Toch leek het Driesummer verweer gekraakt toen Pieter Ele Kuitert binnen enkele minuten twee maal geel ontving van scheidsrechter Kohler en he veld mocht verlaten. Tegen de verwachting in kwam VIOD toch nog terug naar 2-1 toen een verdediger van Dokkum onder druk van Pieter de Vries de bal in eigen goal kopte.

De tweede helft was dit duel nimmer meer een echte wedstrijd, Dokkum benutte hun overtal optimaal en liep uit naar een zeer ruime overwinning. Teunis van der Sluis kreeg de handen nog even op elkaar toen hij bij zijn tweede duel in VIOD 2 de bal stijf in de kruising ramde. Helaas voor hem stond hij volgens de grensrechter in buitenspelpositie en kon het doelpunt geen doorgang vinden.

Al met al weer een duel om snel te vergeten. VIOD zal zich snel moeten herpakken en op korte termijn punten zien te pakken. Het potentieel is zeker aanwezig.