Grijpskerk 1

3e klasse B

2 februari 2019 14:30

Onbekend

Driezum - Waar VIOD na de winterstop graag de weg omhoog wilde zetten en afstand wilde nemen van de onderste plaatsen , is het in de eerste wedstrijd van 2019 te kort gekomen.

Aan de start van de wedstrijd lag het in ieder geval niet. De Driezumers kwamen goed uit de startblokken en kregen de eerste kans al binnen vijf minuten. Gerald Mous kreeg een schietkans binnen de zestien meter nadat de bal via een vrije trap in de kluts toevallig bij hem voor de voeten kwam. De sluitpost van Grijpskerk kon de bal uit zijn doel keren. In de 10de minuut was het wel raak, een corner werd door iedereen gemist, Jouke Sjoerdstra bracht de bal opnieuw binnen en geheel vrij bij de tweede paal kon Erik van der Veen de bal simpel binnen tikken. Door deze goal werden de mannen uit Groningen wakker geschud en kregen zij ook hun eerste kans, deze belandde op de paal en VIOD kwam hier goed mee weg. De supporters van beiden ploegen kregen het niet warm van het veldspel. Over en weer werd er veel strijd geleverd om de bal te veroveren, eenmaal aan de bal waren de ploegen deze zomaar weer kwijt. Grijpskerk kreeg in de 45ste minuut een vrije trap op het middenveld, deze werd snel genomen en via een lange bal over de verdediging gelegd, Jorin de Boer slide de bal achter keeper Otte Visser die kansloos was op deze inzet. Waar de mannen uit Driesum dachten met een voorsprong de rust in te gaan, werd dit in de laatste seconden van de eerste helft gelijk getrokken.

De tweede helft had  veel van de eerste helft,  VIOD wilde wel maar voordat ze aan een goede aanval konden beginnen waren ze te vaak de bal alweer kwijt. Er moest teveel arbeid geleverd worden om de bal steeds weer terug te krijgen. Zo ontstond ook de 1-2, VIOD dacht aan een goede aanval te beginnen maar door te makkelijk balverlies voorin kwam Grijpskerk via de counter eruit. De net ingevallen Wiebe Loonstra kon vrijstaand op rand zestien meter de bal achter de goalie van de Driezumers schieten. Deze klap kwam hard aan, VIOD wilde zich wel herstellen en vol voor het gelijkspel gaan maar kwam te kort.  Voorzetten belanden allemaal in de handen bij keeper Broeils. In de laatste minuut wist Jorin de Boer zijn tweede doelpunt te maken na een goede aanval van Grijpskerk. Hiermee was ook gelijk de einduitslag van 1-3 op het scorebord gezet. Grijpskerk nam verdiend de punten mee uit Driesum en neemt hier gelijk ook wat afstand van VIOD.