Kollum 1

3e klasse B

8 december 2018 14:30

Onbekend

Op zaterdag 8 december wordt er onder leiding van de arbiter van Duinen op een winderig Treffersheech afgetrapt tegen Kollum 1. Voorafgaand is er een minuut stilte in verband met het overlijden van clubman Iebe soepboer. De rouwbanden zijn dan ook te zien over de armen van de blauwhemden.

De staf van Viod beschikte niet over een voltallige selectie maar dit was aan de strijdlust niet te merken. Vanaf de eerste minuut stond er een team die streed voor elkaar en voor het balbezit. Al in de 2e minuut stormde Nyckle op aan de rechterflank om de bal voor te zetten. Hier was Erik echter een fractie te laat voor. Na de 2e corner in het voordeel van het vlaggenschip in de 13e minuut ontstaat er uit de afvallende bal een schietkans voor Erik die het doel ternauwernood mist.

Hierna is het weer een corner die gekopt wordt door Hein. Maar deze poging wordt echter onderschept door de keeper. Kollum heeft ook enkele corners maar deze leveren niets op.

Alle ballen die het veld verlaten buiten het bereik van de spelers worden trouw opgehaald door Hessel bosgraaf. Bedankt vanaf deze kant daarvoor.

In de 40e minuut is het corner nummersma 6 voor viod. Jammer genoeg heeft deze ook geen rendement in het voordeel van de thuisploeg.

De eerste helft wordt afgesloten met een puike voorzet van Nyckle die door Erik verwerkt wordt met als resultaat: Net naast, oftewel geen goal. Hiermee is de rust stand 0-0.

Het eerste hoogtepunt van de 2e helft begint op dezelfde manier waarmee de eerdere helft afgelopen is, een schot van Nyckle mist het doel op enkele decimeters.

In de 63e minuut is het in de kluts bij de verdediging van Viod dan toch raak voor de Kollumenaren 1-0.Hiermee doet Viod zichzelf te kort door zelf de eerde kansen niet te benutten. Na deze goal is Viod het ‘Paad even bjuster’ want binnen 10 minuten is het weer raak voor Kollum.

Door niet professioneel te verdedigen is het de heer Zonneveld die de bal langs Otte kan schuiven.  Voor een moment komt er toch nog licht in de duisternis voor VV Viod. Na een uitstekende pass op Renze wordt er een overtreding begaan wat resulteert in een penalty. Deze wordt benut door Erik in de 74e minuut 1-2.

Ondertussen staat het 1e met een man minder te voetballen door een rode kaart voor de heer Nyckle v/d Valk die zijn frustraties de vrije baan gaf.

Het laatste wapenfeit was in het voordeel van de Kollumerjongens die in de 88e minuut de 1-3 op het scorebord brachten.

Dit was ook direct de eindstand waarmee de 90 minuten speeltijd afgesloten werden.

Op naar een nieuwe zaterdag met nieuwe kansen op 15 december tegen Twijzel.