VIOD 1

3e klasse B

6 oktober 2018 14:30

Onbekend

Voor de tweede wedstrijd van dit seizoen moesten de Driezummers aantreden tegen en in Anjum. Onder perfecte weersomstandigheden werd er afgetrapt op sportpark het kolkenfjild. Het werd een gelijk opgaande strijd waarbij de betere mogelijkheden in het voordeel van VIOD waren.

Van oudsher is de uitwedstrijd tegen Anjim een moeilijk neembare vesting voor VIOD. Vaak resulteerden de krachtmetingen in doelpuntrijke duels waarbij Anjum vaak aan het langste eind trekt. Vandaag werd er tactisch gekozen om de ruimtes klein te houden en met snelle uitvallen gevaarlijk te worden voor het vijandige doel. In de eerste helft lukte dit behoorlijk. In de 5e minuut was het Renze Visser die op aangeven van Gerald Mous voor keeper Lolke Dijkstra verscheen, echter miste zijn inzet kracht om echt gevaarlijk te worden. In de 12e minuut was het wel raak voor VIOD, na goed doorzetten van Jelmer Roodhart kwam de bal bij Erik van der Veen. Deze snelde langs de Anjum verdediging en kon vanuit een lastige hoek de 0-1 aantekenen. VIOD liet het initiatief bij Anjum, maar bleef gevaarlijk via snelle uitbraken, zo ook in de 20e minuut. Bauke Visser krijgt een enorme kans na een steekbal van Erik van der Veen. Zijn inzet mist echter precisie en zo kan doelman Dijkstra opnieuw redden. Vlak voor rust is het Anjum dat voor het eerst gevaarlijk kan worden, dit resulteert direct in de gelijkmaker. Nadat Otte Visser een schot van Jan Tijtsma nog kan verwerken is het Stephan Overkempe die precies op de juiste plek opduikt om de bal tegen de touwen te werken. Rust.

Het niveau van de tweede helft was een tandje lager dan de eerste helft. Opgemerkt mag worden dat de VIOD-verdediging vandaag als een huis stond. Onder leiding van Jouke Bosgraaf werd er zeer weinig weggegeven. Jouke Sjoerdstra en René van der Veen bezorgen de gevaarlijke voorhoede spelers van Anjum een lastige middag. Waar Marcel van der Meulen, Ruben Roodhart en broertje Jelmer Roodhart een blok op het middenveld vormden. VIOD wist in de tweede helft nog tot één grote kans te komen, Erik van der Veen wist de bal voor het doel te krijgen. Bauke Visser kon het speeltuig net niet met het hoofd beroeren waarna Nykle Durk van der Valk uit een mêlee van spelers de bal pardoes voor zijn voeten kreeg, helaas kon hij de bal niet onder controle krijgen waarna Anjum - VIOD op 1-1 bleeg steken.

Al met al een gelijkspel waar beide ploegen mee konden leven. VIOD had mogelijk de betere kansen maar de wedstrijd had beide kanten op kunnen gaan. Gezien de historie een mooi punt. We hopen jullie volgende week allemaal weer te verwelkomen, thuis op Treffers Heech wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen Veenhuizen