VIOD VR1

4e klasse F

6 april 2019 14:30

Onbekend

Zaterdag 6 april mochten de dames van VIOD via verschillende toeristische routes afreizen naar Sportpark De Boppeslach in Ferwert. Om half 3 werd hier de aftrap verricht door VIOD vr1 tegen ST Wardy/Birdaard/Marrum vr1. Dit was de eerste ontmoeting tussen beide teams in dit seizoen en daarom werd met een open vizier de wedstrijd in gegaan.

Vanaf het moment van de aftrap werd er door de dames van VIOD meteen druk naar voren gezet, maar ook Wardy bleek al wakker te zijn en deze aanval werd direct onderschept. Wardy liet daarna meteen van zich horen en liet zien dat zij ook graag de drie punten thuis wilden houden. Via een lange bal op de rechtsbuiten van Wardy werd de eerste aanval opgezet. Dit schot belandde uiteindelijk ver naast en bezorgde weinig paniek bij de verdediging van VIOD. De eerste doelpoging van VIOD liet ook niet lang op zich wachten. Na een doeltrap kwam de bal terecht bij Siebrina, die een steekpass gaf op Nienke. Dit resulteerde in het eerste gevaar voor het doel van Wardy, maar dit schot belandde naast het doel. In het eerste kwartier van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op, maar beide teams slaagden er niet in om gevaar te veroorzaken. Er waren aan beide kanten enkele kansen te noteren, maar enerverend was het niet. Een aanval via de linksbuiten van Wardy verdween dan ook klemvast in de handen van de sterk keepende  doelvrouw Corina. VIOD kwam direct met een antwoord op deze aanval. Nienke wist Siebrina op de zestien te bereiken. Siebrina speelde twee mannetjes uit en loste een schot op doel, maar de kracht werd onderweg uit het schot gehaald. Sommige speelsters van VIOD waren al op de terugweg, maar door een blunder van de keepster van Wardy werd toch de 0-1 op het scorebord getoond. Na dit moment van euforie, begon VIOD elkaar steeds beter te vinden en werden er kansen gecreëerd. Door het constant snelle doorschuiven van Wardy naar de middenlijn, kwam er steeds veel  ruimte achter de verdediging van Wardy te liggen. Dit zorgde er dan ook voor dat VIOD er soms gevaarlijk doorheen kwam. Op het middenveld werd Moniek gevonden door Susan, waarna vervolgens Baukje op het goede moment de diepte in werd gestuurd. De weg naar het goal lag open voor Baukje, maar deze kans werd om zeep geholpen doordat er voor buitenspel werd gevlagd. Even later vond er een noodgedwongen wissel plaats aan VIOD zijde. Jet had zich goed voor haar man en de bal gezet, waardoor ze de nodige pijn moest incasseren en het veld verliet met de noppen van de tegenstander nog in haar knie.  Aan het eind van de eerste helft was VIOD nog druk op zoek naar een doelpunt om de voorsprong te vergroten. Via de lange bal naar voren vanuit de achterhoede kwam VIOD nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van Wardy. Wardy had het geluk met zich dat een aantal schoten net naast het doel belandden, maar ook dat kansen werden beëindigd door de gaten in het veld. Ook Moniek was nog dichtbij een doelpunt voor de rust, maar het mocht niet baten.

Na de thee hadden de dames van VIOD de taak om de score uit te breiden om de overwinning veilig te stellen. Maar in de 47e minuut floot de scheidsrechter luid en duidelijk en mocht Wardy een vrije trap nemen op een afstand van 32 meter. Deze vrije trap vloog er onhoudbaar in, waardoor Wardy weer op gelijke hoogte kwam. Twee minuten later had VIOD een goede mogelijkheid om de voorsprong direct weer terug te pakken door een goede onderschepping van Alie. Alie gaf een steekpass op Nienke die vervolgens haar man uitkapte, waarna uiteindelijk de paal de redding was voor Wardy. In de 51e minuut slaagde VIOD er alsnog in om de voorsprong terug te pakken. Een doeltrap van Wardy werd goed opgevangen door Baukje en direct ingespeeld op Nienke. Nienke had de ruimte om open te draaien en slaagde erin om de 1-2 op het scorebord te zetten.

Ook in het begin van de tweede helft stond de verdediging van VIOD als een huis en bezweek niet onder de druk, waardoor er weinig kansen werden weggegeven. Even later moest ook Siebrina het veld noodgedwongen verlaten door een blessure, waardoor Martje nog even mocht schitteren in de spits. Maar de druk van Wardy werd inmiddels opgevoerd om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, waardoor aanvoerster Alie de dames van VIOD even moest opscherpen om nog even te strijden met z’n allen. In het laatste kwartier ging het spel heen en weer. Wardy werd nog een aantal keer erg gevaarlijk door uitstekend genomen corners. Daaruit volgde vaak weer een counter van VIOD, maar een uitbreiding van de score zat er niet meer in. Na het fluitsignaal kon VIOD opgelucht ademhalen en dus eindigde de eerste ontmoeting tussen Wardy en VIOD in een 1-2 zege voor de dames van VIOD.

VIOD vr1 heeft door deze overwinning de koppositie in de competitie gepakt. Aankomende woensdag 10 april mag er dan ook alweer worden gestreden om deze positie te behouden. Om 20.00 uur vind de aftrap plaats tussen VIOD vr1 en DTD vr1 op sportpark Treffers Heech in Driezum.