4e klasse F

31 oktober 2018 19:30

Onbekend

Het is woensdagavond en VIOD trapt om 19.00 af.

VIOD begint sterk en is gelijk in balbezit. De eerste kans blijft dan ook niet lang uit. Nienke weet Siebrina in de voeten te spelen waarna Siebrina een lange bal op Jantina speelt alleen Jantina kan er net niet bij. De bal gaat via Hardegarijp uit waardoor VIOD de eerste corner mag nemen. Siebrina neemt de corner en weet Nienke te vinden. Nienke scoort de 1-0.

Hardegarijp komt terug maar onze links back Amber laat ze er niet door.  VIOD herpakt zich en Siebrina en Nienke weten elkaar weer te vinden. Siebrina haalt uit richting de hoek maar de keeper weet deze te onderscheppen.  Gelijk daarna komt de keeper uit en VIOD staat voor een lege goal maar een tegenspeler weet de bal van Nienke net voor  de lijn weg te halen. De kansen blijven komen voor de dames van VIOD. Wederom een corner. Dit keer weet Siebrina Baukje te vinden en Baukje laat deze op haarvoet vallen waardoor het na 10 minuten al 2-0 staat.

De spanning stijgt waardoor Hardegarijp al na 15 minuten de eerste wissel er in brengt. Gerda staat voor de verandering op het midden met Baukje. Zij weten het spel mooi te verdelen waardoor het midden van VIOD sterk uit komt.

Hardegarijp wisselt weer als 1 van hun dames met een blessure uitvalt. VIOD laat zich niet afleiden en gaat weer voor de kansen. Hardegarijp weet toch naar voren te spelen waardoor Jet ná een klein half uur voor het eerst in actie moet komen. Gelijk daarna is het weer aan Hardegarijp alleen Janneke weet als rechts back haar mannetje te staan. Alie krijgt de bal in de voeten en probeert Nienke te vinden maar de keeper van Hardegarijp is een hand lengte eerder bij de bal. Wederom haalt VIOD hier een corner uit. Siebrina weet de bal opnieuw mooi in de 16 meter gebied te krijgen alleen Jantina kan er net niet bij.  Hardegarijp weet het spel ‘even’ over te nemen en zoekt hun spits middels een lange bal. Moniek weet de bal te raken maar net niet goed genoeg waardoor de spits van Hardegarijp de eerste echte kans krijgt. Jet heet niet voor niks ‘hard to get’ dus ook deze keer weet Jet de bal uit het net te houden.

Corina  heeft een explosieve inval. Gelijk weet Corina met de buitenkant van haar voet een heerlijke voorzet  op Siebrina te geven. Siebrina bedenkt haar niet en haalt uit richting de goal maar de keeper zat er goed tussen.

Het lukt Hardegarijp maar niet aan de bal te blijven. VIOD haalt er nog meer uit en wederom is het een assist van Siebrina die Baukje vindt. Baukje weet het net te vinden nadat de keeper mis grabbelt.  3-0

Ná de 3-0 blijft VIOD op dreef. Baukje weet de bal te onderscheppen en aarzelt niet en loopt richting het doel van Hardegarijp. Met een strakke bal over de grond vindt die bal het net en staat het 4-0.

Het is Siebrina vanavond niet gegund om het bal in het net te krijgen. Wederom krijgt zij de bal voor de voet en haalt uit alleen de keeper staat er weer tussen. Wel levert dit VIOD een corner op. Vanuit de corner weet Hardegarijp de bal uit het doelgebied te koppen, bij Moniek in de voeten. Moniek weet Siebrina te vinden die vervolgens een prachtige voorzet op Baukje geeft. Baukje is vandaag niet meer te stoppen en dat uit zich ook weer in deze prachtige goal. Een mooie kopbal maakt deze mooie actie af en de VIOD dames staan voor met 5-0.

Hardegarijp creëert nog een kans maar jet weet deze “easy peasy” te stoppen.  RUST Hardegarijp trapt af maar VIOD begint gelijk weer sterk.  Ingooi voor VIOD. Martsje gooit naar Baukje en Baukje zet voor op Nienke maar deze is iets te ver. De keeper van Hardegarijp heeft hem klem.  Hardegarijp is explosiever aan het spelen. VIOD moet er even aan wennen maar blijft in bal bezit. Hardegarijp probeert van alles maar kansen blijven uit. De achterhoede Marja, Amber, Janneke en Alie redden er mee. De achterhoede van VIOD laat niemand in de buurt van onze Jet. Beide teams gaan in de tweede helft wat gelijk op. De eerst volgende kans is voor VIOD. Baukje probeert ditmaal een schot over de keeper heen maar deze gaat net naast. Hardegarijp herstel gelijk en de bal rolt richting het doel van VIOD. Jet komt uit en is sneller dan de tegenspeler. Dus geen stress aan Jet haar kant.  Hardegarijp creëert een aantal kansen. 2 speelsters van Hardegarijp vinden de ruimte en lopen met nog maar 3 speelster van VIOD recht op Jet af. Jet deinst niet terug en heeft dit schot klem.  Jet schopt uit en de bal komt bij Martsje. Martsje gaat solo en even is het alsof de laatste man van Hardegarijp de bal heeft maar zij laat hem gaan waarvan Martsje profiteert . Martsje krijgt de ruimte en weet te scoren. 6-0 Hardegarijp weet zich in de tweede helft sterkt te houden en zij spelen meer op de helft van VIOD. In de 85e minuut krijgt VIOD de eerste corner tegen maar deze is niet gevaarlijk. De bal komt niet in de buurt van Jet. Maar ondanks de pogingen van Hardegarijp zijn de dames van VIOD té sterkt.

Viod dames 1 haalt de 3 punten makkelijk binnen. Theo is trots op zijn dames!