Viod Dames 1 verliest Van Noord- Bergum 2-3.

Datum

9 februari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Het is vandaag een hard winderige dag , en de eerste wedstrijd van Viod dames 1 stond op het programma. Tijdens de warming up blesseert keeper Jet haar vingers , en probeert snel nog te koelen voor we los kunnen. We hebben drie wissels: Attie, Baukje en Jantina De eerste helft begint: Viod begint sterk de eerste paar minuten ondanks de harde tegen wind, en geeft meteen een schot op het goal bij Noordbergum helaas naast. En Noordbergum word meteen wakker en neemt de bal mee richting het doel gebied en er komt een lange afstand schot richting het goal van Viod. de bal komt richting het goal en draait nog net over keeper jet net onder de paal door  Viod's goal in. 0-1 achter Viod word scherper, maar ondanks de harde wind, draaien de ballen terug , en gaan niet zo als het moet gaan. Viod  Dames spelen veel op eigen helft. Viod dames krijgen in de 16e minuut een corner tegen , een laag schot richting goal, keeper jet bedenkt zich niet en en vliegt half in de spagaat en kan nog net via haar rechter voet de bal tegen houden. De achter roede van Viod begint op te bouwen en ziet hun kans via Martje . Martje neemt de bal mee op het middenveld schiet naar Anne zo komen er drie man af op Anne , maar Anne maakt een mooie schijnbeweging en weet de bal naar Siebrina  te tikken. Siebrina komt op het goal af helaas net naast. Noord-Bergum schakelt meteen om, komt  op en breekt door, doordat Viod dames niet genoeg hun man dekt en een stap te laat is. via de achterlijn van Viod weet Noord-Bergum een schot richting goal te wagen , en via de keeper knie richting het goal in te gaan. 0-2 achter Viod  krijgt meteen weer een corner tegen, maar Nynke neemt het initiatief en weet de bal te onderscheppen passeert 4 man  en bereikt de achterlijn van Noord Bergum. Nynke geeft de bal terug op Imke, helaas net te laat en Bergum onderschept de bal weer. Maar Imke laat zich niet kennen onderschept de bal terug komt richting goal helaas de keeper van Bergum vangt de bal.Nog 7 minuten voor dat de eerste helft is afgelopen.  Noord-Bergum komt weer sterkt op loost een afstand- schot en goal.
0-3 nog een paar minuten te gaan, Bergum zet nog even alles op alles maar hierdoor ontstaat een vrije trap voor Viod. Ali neemt de vrije trap komt richting keeper de keeper blokkeert de bal en stoot de bal weg, Nynke bedenkt zich niet neemt de bal aan en schiet Goal!! zo gaat Viod dames 1-3 de eerste helft uit.
Baukje komt erin voor Corina , Jantina komt erin voor Susan. De Tweede helft begint, Dames viod sterker dan de eerste helft. De eerste 11 minuten creëert viod dames een aantal schoten richting het goal van Noord- bergum. Helaas voor Viod heeft Noord-Bergum  een goeie keeper mee genomen en weet elke bal te onderscheppen. in de 12 e minuut weet Noord- Bergum de bal te onderscheppen maar komt bij lange bij na niet meer bij het goal van viod in de buurt. in de 15e minuut springt Attie in voor Martje. Viod begint steeds meer over te spelen en verliest enkel de bal eens van Noord-bergum, wat wel weer word onderschept door viod.  Hierdoor ontstaan  vele corners voor Viod, helaas stond Noord-bergum hierbij zo goed op hen man dat er geen goal mag ontstaan. Viod vangt de bal weer op Baukje onderschept de bal en schiet, helaas de keeper heeft hem alweer. Zo breekt Noord-Bergum nog twee keer even door , maar het heeft niks te vrezen want Siebrina onderschept de bal komt richting goal van Noord-bergum en goal!!  Nog zeven minuten te gaan, viod zet nog even flink de schouders der achter probeert nog zoveel mogelijk af te ronden.Maar helaas voor Viod dames verliezen ze met 2-3 van Noord-bergum.