Goede eerste helft levert VIOD vr1 drie punten op.

ST Kootstertille/Drogeham VR1

4e klasse F

10 november 2018 14:00

Onbekend

Afgelopen zaterdag 10 november stond een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer tegen Kootstertille/ Drogeham dames 1. Deze club staat 6de en wij staan zelf 3de met een wedstrijd minder vergeleken met de nummer 1, alles is dus nog mogelijk! De wedstrijd werd in de goede 'banen' gebracht door Johannes v/d Veen.
We begonnen sterk aan de wedstrijd, al in de eerste minuut een kans voor Nienke v/d Velde, Martje Soepboer geeft een strakke voorzet vanaf rechts, maar Nienke kon er helaas net niet bij. Een paar minuten later een kans voor Martje Soepboer zelf, ze komt dribbelend vanaf rechts en schiet op goal, helaas kwam deze op de onderkant lat, gelukkig stond Nienke v/d Velde op de goede plek en kon ze de bal zo in het goal schieten. 1-0. In de tiende minuut hadden we een corner, deze werd genomen door Siebrina Postma en even leek het erop dat ze de bal met een mooie krul in de goal zou schieten, maar een speler van kootstertille wou even als keepertje spelen en tikte de bal met uitgestrekte hand uit het goal. Wel een penalty maar tot onze verbazing geen kaart voor de nummer 11 van Kootstertille/Drogeham. Onze eigen penaltykiller Alie Veenstra schoof de bal in koelbloedig de rechterhoek in. 2-0. De volgende kans kwam weer bij Martje Soepboer vandaan, ze gaf een mooie voorzet op Nienke v/d Velde. Dit keer bracht de keeper een goede redding en voorkwam de goalie de 3-0. In de 33e minuut kreeg Moniek Visser een kans om van afstand op goal te schieten, jammer genoeg raakte ze de bal verkeerd. Elizabeth Rozema speelde vandaag een sterke wedstrijd met goede loopacties aan de linkerkant. In de 35e minuut speelt Siebrina Postma de bal met een subtiel tikje naar Baukje de Vries , zij schoot de bal met een verwoestend schot in de kruizing. 3-0.  Einde eerste helft.
Viod begint zwak aan de tweede helft de tegenpartij komt wat in de wedstrijd. Na 55 minuten schiet Nienke v/d Velde op de goal, maar de keeper redt. Kootstertille/Drogeham zet VIOD onder druk, er wordt vooral op eigen helft gespeeld. Ondanks dat we veel op onze eigen helft spelen komen er geen grote kansen voor de tegenpartij. Dit door het goede werk van de achterhoede. Na 65 minuten spelen komt er een kans na een goede aanval van Kootstertille/Drogeham, dit schot gaat naast. Ook een tweede kans onstaat maar Alie Veenstra voorkomt een schot op goal. In de 85e minuut komt er nog een kans voor VIOD. Een goede voorzet van Siebrina Postma op Imke Boersma, helaas schiet laatstgenoemde de bal keihard op de paal.
Een tweede helft waarbij Kootstertille/Drogeham goed fel was, maar onze keepster Lysbet Algra niet veel te doen heeft gehad. Een mooie 3-0 overwinning voor de VIOD dames. Na afloop van de wedstrijd hing er bij binnenkomst in de kleedkamer een A4-tje geschreven door Durk Bijlstra. Hij heeft namelijk het begin van dit seizoen een contract getekend waarin staat: Als  VIOD dames 1 een thuiswedstrijd wint krijgen alle spelers+staf een consumptie van Durk Bijlstra, hij houd zijn woord eer aan! In de kantine werden de speelsters ook nog getrakteerd op lekkere mini snacks van de coaches Theo Zwart en Jet Posthumus.
Aankomende zaterdag moeten de dames naar Koarnjum tegen DTD vr1, op naar de volgende 3 punten!