VIOD VR1 op jacht naar het kampioenschap

Datum

10 april 2019 20:00

Accommodatie

Onbekend

Woensdagavond 10 april mocht VIOD VR1 het hoofdveld van sportpark “Treffers Heech” weer betreden met als tegenstander DTD. De dames van VIOD hebben al eerder tegenover dit team gestaan, wat een erg onstuimige wedstrijd (zacht uitgedrukt) was. Voorafgaand aan de wedstrijd hebben de leiders van beide teams de handen geschut en werd er gezegd: “Wat bij DTD gebeurd is, blijft bij DTD”. Met deze instelling begonnen beide teams positief aan de wedstrijd.

Aan het begin van de tweede helft was VIOD erg gevaarlijk. De corners van Alie resulteerden meerdere malen in grote kansen voor de goal, helaas werden deze voorzetten niet benut. In de 28e minuut gaf Annemiek vanuit het midden een lange bal op de vrijstaande Jantina, die als rechts-half de diepte in ging. Nadat ze de bal onder controle had, ging ze er vandoor. Toen ze de goal naderde, gaf ze de bal tactisch breed op Moniek die de bal er koelbloedig in wist te schieten. 1-0! Na deze goal ging het heen en weer en werden er van beide kanten geen grote kansen gecreëerd. Net voor rust kwam een uittrap van de keeper van DTD in de voeten van Nienke terecht. Nienke bleef rustig en kapte nog een aantal speelsters van DTD uit en schoot de bal trefzeker in de linker onderhoek. 2-0!

Na een lekker bakje thee van ‘Lytse’ Durk waren beide teams weer klaar om aan de tweede helft te beginnen. VIOD begon wat slapjes aan de tweede helft, waardoor DTD ook steeds ruimte kreeg. In een duel tussen Lysbet en een speelster van DTD kwam de bal ongelukkig tegen Lysbeth haar hand, wat leidde tot een vrije trap voor DTD. Deze harde vrije trap ging richting keepster Corina, maar zij wist deze bal met een geweldige redding uit de goal te houden. Na deze redding werd er niet snel genoeg gereageerd door VIOD, waardoor de bal alsnog in voeten kwam van een vrijstaande speelster van DTD en de bal er in wist te schieten. 2-1! Door deze comeback van DTD kwam de spanning terug in de wedstrijd en werden er aan beide kanten een paar kansen gecreëerd, maar de stand bleef een lange tijd hetzelfde. Aan het einde van de wedstrijd wist Martje de wedstrijd te beslissen door de bal te onderscheppen van een verdediger van DTD en meteen vanaf een grote afstand op goal te schieten. Met succes, de bal vloog er op een spectaculaire wijze in. 3-1! Al snel later klonk het eindsignaal, de 7e winst op een rij!

De koppositie van VIOD VR1 is een goede motivatie om bij de laatste vijf wedstrijden van dit seizoen alles uit de kast te halen om het kampioenschap binnen te slepen. Hiervoor zijn de voorbereidingen gek genoeg al in volle gang. De blauwe en witte haarsprays zijn ingeslagen en er wordt fanatiek gezocht naar een boerenwagen.  Echter moeten de speelsters de hoofden koel houden, want er moeten eerst nog een aantal belangrijke wedstrijden gewonnen worden en de concurrenten moeten een aantal punten laten liggen. Spannend genoeg dus!

Zaterdag 13 april spelen de VIOD VR1 thuis tegen ST Blija/Holwerd VR1 om 14:00. Support ons naar het kampioenschap!