VIOD 3

6e klasse I

20 oktober 2018 14:30

Onbekend

De leegloop bij VIOD 3 lijkt door te zetten. Afgelopen zaterdag was VIOD in eerste instantie met 12 spelers richting Damwald. Arnold Leistra kon zich op het laatste moment nog losrukken van zijn schaapjes en speelde de 2e helft.
VIOD begon slap aan de wedstrijd. De walden kwam binnen de kortste keren op een 1-0 voorsprong. VIOD rechtte de rug en Pieter Feddema wist na goed voorgeven van Tjibbe van der Veer de 1-1 binnen te rossen. De rest van de eerste helft was het de Walden dat de baas was in eigen huis en uitliep naar een 4-1 ruststand. Geholpen door Auke Feddema die de bal beheerst langs sluitpost Mol Wiersma schoof en juichend weg sprintte. Tevens de enige sprint die hij trok deze middag.
Na een ongelofelijke donderspeech in de rust wisten ze bij VIOD wat er moest gebeuren. Aanvallend duo Pieter Ele Kuitert en Pieter Feddema vertelden de verdediging dat de nul gehouden moest worden in de tweede helft. Lukt dit dan winnen we de wedstrijd. Helaas lukte dit net niet. Pieter Ele Kuitert scoorde 3maal na de rust en ook Pieter Feddema scoorde nog 2 maal. De tweede treffer werd door de grootste fan en tevens grensrechter van de Walden 2 als buitenspel  beoordeeld. De anders zeer goed mee hobbelende scheidsrechter zat nu op de middenstip zijn veters te strikken en moest dus wel fluiten waardoor de goal afgekeurd werd. Even later verzaakte dezelfde scheids te fluiten toen Pieter Ele Kuitert in de zestien overduidelijk vast werd gehouden. Dit werd niet gezien door de scheidsrechter die nu bezig was alvast een hamburger en een patatje oorlog te bestellen voor na de wedstrijd.
Na 90 minuten spelen stond er  5-5 op het scorebord, een terechte stand gezien de eerste en tweede helft . Was Pieter Ele iets scherper geweest dan had het ook 5-9 kunnen worden maar scherp is Pieter Ele al jaren niet meer. De neutrale toeschouwer kon zien dat het met de conditie meer dan goed zit. Sommige spelers konden tot diep in de tweede helft nog wandelen iets wat bij de Walden zichtbaar moeilijker ging.

Saillant detail:
Dit was de zwaarste wedstrijd ooit. Het totale gewicht van alle 22 veldspelers kwam op 2945 kg.  Directeur amateurvoetbal  Jan Dirk van der Zee heeft dit maandagochtend bevestigd.