VIOD 3

6e klasse I

9 maart 2019 14:30

Onbekend

Op deze stormachtige zaterdagmiddag was voetballen lastig. De wind gooide roet in het eten voor beide teams. De eerste helft was het VIOD dat de kansen kreeg en de tweede helft Stiens.

VIOD begon sterk aan de wedstrijd. Combinerend wisten ze vaak de laatste linie van Stiens te bereiken. Hier was het Beunis die het vizier niet op scherp had. Voor de wedstrijd leek elke bal die hij aanraakte het doel in te waaien. Tijdens de wedstrijd waaide alles over en naast. Toch liep deze onvermoeibare jongen zich de longen uit het lijf voor de ploeg. Veelal onnodige meters maar toch, de intentie was er. Ook vandaag waren de Pieters weer lui en weigerden mee te verdedigen. Wat vaker dan eens tot problemen leidde achterin. Hier stond  Herman Annema, alle spiertjes ingesmeerd met Sint Jans olie, 45minuten op en neer joggen voor de wedstrijd. Hamstrings, kuiten, rug, tenen ja zelfs de oren worden voor de wedstrijd opgerekt door deze veteraan. Herman hield stand, tot het noodlot toesloeg in de 45e minuut. Herman sprintte, niet voor het eerst, achter de man van Sietse Boskje Wiersma aan. Tot hij een stekende pijn voelde in zijn kuit. Hoe kon dit gebeuren? Niet goed gerekt? Te weinig meters voor de wedstrijd? Achteraf bleek overgewicht en een te fanatieke instelling debet te zijn aan deze blessure. Ook Klaas Heidstra was weer van de partij! 5minuten na zijn invalbeurt greep hij naar zijn hamstring, kramp. Toch wist deze bikkel uit Driesum de wedstrijd uit te spelen.

Stiens kwam op voorsprong waarna VIOD gelijk maakte. Een vrije trap werd door Pieter Feddema op de lat getrapt, Pieter Ele knikte de terug stuiterende bal tegen de keeper aan waarna Klaas Kramer in kwam vliegen. Met een verticale sprongkracht van 12 centimeter leek het even of Kramer vloog. Toen kletste de bal via zijn neus en arm achter de goalie van Stiens. Hierna was het wederom Stiens dat op voorsprong kwam ondanks het over(ge)wicht van VIOD. Pieter Ele maakte met een ongemotiveerde punter de 2-2. Na rust kwam VIOD er niet meer aan te pas. Stiens maakte de 3-2 en probeerde de wedstrijd dood te spelen. VIOD hanteerde de lange bal maar die waaide net zo hard weer terug. 2x stond Kuitert nog voor de keeper maar zijn broze lichaam was op en hij verzaakte te scoren. Ook Stiens kreeg nog enkele kansen die stuk voor stuk door Johan werden gepakt (ja ja met de handjes!).

Eindstand 3-2, volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen!