Datum

23 maart 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Voor de wedstrijd was al duidelijk dat VIOD vandaag niet ging winnen tegen Be-Quick. Na de 9-0 nederlaag in Dokkum waren het nagenoeg dezelfde 11 die vandaag de klus moesten klaren tegen het ervaren Be-Quick.

Vanaf de eerste minuut was het Be-Quick dat VIOD van het spreekwoordelijke kastje naar de muur stuurde. In het veld werd ijverig geteld of de mannen uit Dokkum niet een speler extra het veld in hadden gestuurd. Dit bleek niet het geval. Toch was de eerste kans van de wedstrijd een voor VIOD. Pieter Feddema stuurde doelpuntenmachine en kopspecialist Klaas Kramer de diepte in. Een simpele schuiver in de lange hoek was de bedoeling maar een vreemde punter en een inworp voor Be-Quick het resultaat.

Na een minuut of 30 keerde Johan een snoeihard schot met zijn neus en kon de wedstrijd niet vervolgen. Sytze Boskje Wiersma werd op het doel geposteerd waar hij de rest van de wedstrijd heeft gestaan. Het eerste beste schot wat hij te verwerken kreeg kon hij niet keren door een ernstig geval van Dart-armen. Wanneer iemand dart-armen heeft kan hij zijn handen niet meer boven zijn hoofd krijgen. Ondanks zijn 2meter14 lange lichaam zeilde de bal over zijn hoofd in het dak van het doel. Toen Sytze eindelijk doorhad dat het een doelpunt was had VIOD de aftrap alweer genomen. Hiermee zijn we bij zijn tweede gevolg van het vele darten, Korsakov. Bij elke pijl dat in het bord verdwijnt meent Sytze ook een fles bier in zijn maag te moeten laten verdwijnen. Elk volgend schot op doel was een doelpunt.

Achterin was het Jan Boonstra die ook al snel naar voren werd gestuurd omdat Pieter Ele Kuitert geen zin meer had  geblesseerd uitviel. Pieter Feddema nam de laatste man positie in. Waarschijnlijk ook de laatste keer dat hij daar mocht staan. Pieter speelde de spits van Be-Quick uit waarna hij rustig stond te kijken waar hij de bal eens heen zou trappen, ondertussen dacht hij ook wat ze het avondeten zou zijn en of hij wel vlees uit de vriezer had gehaald. Spits 2 ontfutselde hem de bal simpel en tikte de bal weer richting spits 1 die deze beheerst langs de Driezummer goalie schoof.

Na 20 minuten in de 2e helft was de beste man van het veld zo slim om 3 keer op zijn fluit te blazen en de marteling tot een einde te brengen. Richard de Roos werd van het veld gedragen met ernstige onderkoelingsverschijnselen. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

Woensdag treedt VIOD 3 aan tegen het 73e van Leovardia. Deze mannen hebben 1 wedstrijd gewonnen dit seizoen, misschien dat de blauwhemden dan wel een kans hebben en weer eens een wedstrijd kunnen winnen.