VIOD WINT ONDANKS EIGEN DOELPUNTENMACHINE WIETZE VAN BEEK

VIOD 3

6e klasse I

23 februari 2019 14:30

Onbekend

VIOD had wat goed te maken na de zeperd van vorige week. VIOD was net op tijd op om half 3 af te trappen. Watze Wiebe moest echter nog wat overtollige kilo’s in het toilet dumpen en kwam zo net na het startsignaal het veld op. Moderne back Arnold ‘GAP’ Leistra zag zijn kans schoon en had Watze Wiebe z’n plekje al ingenomen. De ene na de andere rush naar voren zagen we mislukken, GAP kan misschien toch beter een iets traditionelere rol omarmen. Jacob Boersma en Wietse van der Zwaag hadden het op zich genomen om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen en de zoekende ploeg op sleeptouw te nemen. Mede dankzij deze mannen werden de Leeuwarder Zwaluwen de eerste 30 minuten van het kastje naar de muur gestuurd. Pieter Ele Kuitert beloonde VIOD met een vroege treffer. Hierna verzaakte VIOD de score uit te breiden. De zwaluwen roken hun kans en begonnen VIOD de laatste 15minuten van de eerste helft onder druk te zetten wat 2 treffers opleverde.

In de rust kwam VIOD tot de conclusie dat ze een paar doelpunten moesten maken om te winnen. Dit werd dus ook gedaan. Pieter Ele Kuitert, Pieter Feddema en nogmaals Pieter Ele Kuitert zetten VIOD op een 2-4 voorsprong. Wietze van Beek meende ook een doelpuntje te maken en schoot zo de bal achter de goed keepende Johan Damstra. Deze Johan zit midden in een trainingstraject “keepen mag met de handjes” waar hij vorige week alles nog met de voeten deed keert hij vandaag de meeste ballen met de rug, een bijzondere maar effectieve manier van keepen. Met nog 5minuten te spelen en een 3-4 stand leek het een lange blessuretijd te worden. De zwaluwen zwermden bij de aftrap al allemaal om de middencirkel wat de beide Pieters scherp opmerkten. Een steekpass van de ene Pieter op de andere zette deze alleen voor de keeper. Mark Veenstra was snel meegelopen, Pieter Ele Kuitert kon niet anders dan de bal breed klaar leggen waarna Mark beheerst afrondde. 3-5 stond op het scorebord toen de goed leidende scheidsrechter het verlossende eindsignaal gaf.