Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

VIOD speelt ook gelijk in Grijpskerk

19 november 2018 20:00

Vandaag onder prachtige omstandigheden staat de wedstrijd tegen de rode lantaarndrager Grijpskerk op het programma. Ze wisten in de laatste 2 wedstrijden het totaal aantal van 4 punten te halen.  Een stijgende lijn kunnen we hieruit opmerken.  VIOD kan deze middag over een vrijwel fitte selectie beschikken.

Om half 3 wordt er afgetrapt. VIOD begint voortvarend wat in de 1e minuut al een corner oplevert. Via de rug van Jouke Sjoerdstra beland de bal in de handen van de keeper. Deze beschikt over een goeie uittrap bewijst hij, en laat gelijk de voorwaartsen van Grijpskerk aan het werk te zetten. In de 9e minuut doet Grijpskerk van zich spreken. Een halve voorzet beland over doelman Otte Visser tegen de binnenkant van de paal. Gelukkig kan de bal net op tijd verwerkt worden.  Een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld levert een goede mogelijkheid op voor VIOD. Erik van der Veen draait de bal goed in, en broer Roelof kopt de bal richting de verre hoek. De Keeper van Grijpskerk blokt de bal met zijn vingertoppen en in de rebound vliegt de bal net naast de verkeerde kant van de paal.  Meteen erna weet Roelof na goed druk zetten de bal te veroveren en Nykle D van der Valk in scoringspositie te brengen. Nykle kan de hoge bal net niet goed raken en zo verdwijnt ook deze bal naast het doel. 5 min later krijgt VIOD de grootste mogelijkheid deze eerste helft om de score te openen. Na een goede balverovering op het middenveld van Marcel van der Meulen beland de bal bij Erik die met een splijtende pass Nykle vrij voor de keeper zet. Hij schiet de bal tegen de prima uitkomende doelman die de bal tot corner verwerkt. Ook hieruit wordt niet gescoord en gaan beide ploegen na verder weinig uitgespeelde scoringskansen de rust in.

Direct na de rust is het VIOD die de eerste kans creëert. Roelof weet met een mooie pass Gerard Mous te bereiken.  Met de punt van de schoen schiet hij de bal helaas tegen de uitkomende doelman.  Grijpskerk wat verder een prima voetballende ploeg blijkt, komt toch niet echt gevaarlijk door de defensie van VIOD.  Een aantal corners die ze krijgen levert geen gevaar op. Halverwege de tweede helft komt Marcel na een steekbal van Bauke Visser vrij voor de doelman. Ook deze weet de doelman te pareren. In de 75e minuut vervangt Renze Visser broer Bauke. In de hier opvolgende corner is het plotseling raak. De bal ploft in de 16 meter voor de voeten van Roelof, deze haalt met links uit en Nyckle weet de bal bij de tweede paal binnen te schieten. Een verdiende voorsprong zo voor de equipe van de trainers Spek. In de laatste fase van deze wedstrijd probeert Grijpskerk de gelijkmaker te forceren. Erik van der Veen weet middels een counter voor VIOD nog net naast het doel schieten. De druk van Grijpskerk houd even aan maar levert ook ditmaal niets op. Jouke Bosgraaf laat zich na een blessure in de laatste minuten vervangen door Hein Visser.  In de 89e minuut krijgt Grijpskerk nog een onterechte corner toegewezen. Deze belandt via een aantal spelers klutsend tegen Nykle aan in de goal die hierdoor een eigen doelpunt en zo de 1-1 eindstand op het scorebord brengt. Een onterechte uitslag gezien het aantal kansen van de bezoekers. Hierdoor speelt VIOD  zo voor de 4e maal gelijk in deze competitie waar minimaal 2 keer een overwinning ook terecht is geweest.

Volgende week thuis de derby tegen ``de westereinders`` hopen de mannen in het blauw de 3 punten wel te behouden.