VIOD wint belangrijke wedstrijd tegen Niekerk

24 april 2019 19:30

Onder prima weersomstandigheden mocht VIOD deze middag de belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent Niekerk spelen. De uitwedstrijd werd helaas met een 7-2 verloren. Alleen een overwinning telt aldus de trainers Spek.

Om half 3 wordt er afgetrapt en VIOD laat zich meteen gelden. In de 4e minuut is het Gerald Mous die Renze Visser handig de diepte in stuurt. Helaas schiet hij de bal voorlangs. In de 10e minuut wederom een mogelijk voor VIOD middels een vrije trap van Erik v.d. Veen. De keeper weet de bal nog nipt te verwerken en ook de rebound levert niks op. Ook een voorzet van Bauke Visser vanaf links wordt goed ingeschoten door Erik v.d. Veen, maar de keeper weet op miraculeuze manier met zijn hoofd de bal uit de goal te werken. Niekerk komt er met een aantal spaarzame counters maar weinig aan voetballen toe. In de 35e minuut volgt een corner voor Niekerk. Deze wordt prima verwerkt en daarna is VIOD er razendsnel uit. In de counter wordt Erik de diepte ingestuurd maar schiet helaas tegen de uitkomende doelman en ziet zo ook de vrijstaande Renze bij de tweede paal over het hoofd. Prima mogelijkheden voor VIOD in de eerste helft om de score te openen, maar met nog een aantal gevaarlijke corners en voorzetten helaas geen doelpunten.

In de rust wordt Gerald Mous, die ditmaal geen kramp maar een lichte blessure voelt opkomen, vervangen door Nyckle Durk v.d. Valk. VIOD blijft ook in de 2e helft de bovenliggende partij. Kleine kansen uit een vrije trap en een opnieuw een aantal corners leveren nog geen steeds doelpunten op. Pas in de 75e minuut weet VIOD de score te openen. Het is good-old Jouke Bosgraaf die een vrije trap vanaf 25m op het doel schiet. Een houdbare bal zo lijkt, maar een rare curve brengt de keeper van Niekerk in verwarring en de bal glipt uit zijn handen in de goal. 1-0 voorsprong voor VIOD. Niekerk probeert alles op alles om nog tot een doelpunt te komen. Dit levert nog wel een aantal kleine kansen op, maar echt gevaarlijk worden de mannen uit Groningen niet. Ook VIOD krijgt nog prima mogelijkheden door een paar goede acties en voorzetten van Nyckle Durk v. d. Valk. Helaas wordt er niet meer gescoord en zo eindigt de wedstrijd in1-0. Een belangrijke overwinning voor VIOD in deze fase van de competitie.

We hopen deze lijn graag een vervolg te geven in de eerstvolgende wedstrijd op 4 mei, in en tegen Waskemeer