VIOD herpakt zich tegen Friese Boys

28 oktober 2019 19:45

Na een 0-2 ruststand wint VIOD met 5-2 van Friese Boys

Afgelopen zaterdag trad Viod aan tegen Friese Boys. Na het debacle van een week eerder was de doelstelling voor de wedstrijd duidelijk. Er moest gewonnen worden. In de eerste minuten was deze doelstelling goed terug te zien. Met een geweldige knal van Marcel van der Meulen werd de lat getest. Hier volgde nog een mogelijkheid via een corner, maar was het daarna Friese Boys wat gevaarlijk werd. Friese Boys gaf een lesje effectiviteit na een fout in de verdediging van Viod. 0-1. Viod was de kluts helemaal kwijt. Friese Boys kreeg de overhand op het middenveld en kan steeds gevaarlijker worden. Hierdoor kwamen ze in de 40e minuut er weer door. En moest aan de handrem getrokken worden in de ogen van de scheidsrechter. Uit een penalty kwam Friese Boys op een 2-0 voorsprong. In de rust heeft het goed gedonderd in de kleedkamer van de blauwhemden, want wat er de tweede helft zich afspeelde werd niet op gerekend. Viod kwam furieus uit de box en kon na 6 minuten spelen de aansluitingstreffer noteren. Een voorzet van Erik werd beheerst binnen geschoten door Pieter Ele. Friese Boys kwam niet goed meer aan voetballen toe. Waar Viod de eerster helft onnodige ruimte weggaf werd de tweede helft geen millimeter ruimte geschonken. Viod komt dan ook verdiend op gelijke hoogte. Erik van der Veen slingert de bal voor de goal waar Renze de bal kan terug koppen op Pieter Ele die de bal rustig binnen schiet. Friese Boys krijgt de kans niet om de gellijkmaker te verwerken of ze staan al op achterstand. Sake Dijkstra zet reglementair door op een speler van Friese Boys. Deze gaat zeer gemakkelijk naar de grond in de verwachting dat ze de vrije trap mee krijgen. Dit gebeurt echter niet en mag Sake voorzetten op Pieter Ele die ook deze kans niet onbenut laat en zo zijn zuivere hattrick mag noteren. Nog is de zure koek niet op voor Friese Boys. 7 minuten voor tijd wordt de wedstrijd beslist door Erik van der Veen. Met het nodige geluk en heel veel hulp van de keeper van Friese Boys mar ook hij zijn goaltje meepikken. Na het zeer goede tussen komen van invaller Marco kan hij alleen af op de keeper. Hij ziet zijn teamgenoot mee lopen en gunt de bal aan Pieter Ele. Hierdoor komt de stand op 5-2. Na een zeer matige eerste helft heeft Viod de tweede helft laten zien dat ze bovenin de top van de vierde klasse behoren.