Sponsors

VIOD VR2 sensationeel op OFK

15 januari 2018 19:30


VIOD VR2 sensationeel op OFK

De jonge meiden van VIOD VR2 waren de verrassing van het Open Fries Kampioenschap zaalvoetballen: het grootste en belangrijkster toernooi in Noord Nederland. Als je de bijna nieuwe Nederlands kampioen Nieuw Roden op 0-0 weet te houden, wint van eredivisionist Drs. Vijfje en ook de winnaar van het Diamanttoernooi ON Groningen weet te elimineren, dan kan je terug zien op een geweldig toernooi. Alleen de kers op de taart ontbrak bij het team met een gemiddelde leeftijd van 16 lentes jong. Het zeer geroutineerde Drachtster Boys VR2, met drie ex-internationals, won de finale na het nemen van strafschoppen.

In de poulefase dichtten de insiders het team van Romke Wielstra en Jos Miedema weinig kansen toe. Maar met zeer gedisciplineerd spel sleepte men een gelijkspel uit het vuur tegen toernooifavoriet en de ongenaakbare koploper in de eredivisie zaal Nieuw Roden. In de tweede wedstrijd kreeg Be Quick Dokkum met 2-1 klop van de Driezumers. In de laatste wedstrijd was een gelijkspel voldoende om zich als poulewinnaar te plaatsen voor de kwartfinales. Tegenstander was VIOD VR1 dat door Aafke de Hoek de leiding nam. Lisa Grendel liet de uitblinkende keepster Tess van der Flier twee minuten voor het einde kansloos. Een vrije trap in de laatste 25 seconden bracht VIOD VR1 een onverdiende overwinning.

In de kwartfinale werd Drs. Vijfje van de mat geblazen. Lisa Grendel was met twee doelpunten de gevierde spits bij VIOD. De tweede Groningse tegenstander was Oranje Nassau. Ook nu won VIOD overtuigend. De 2-1 eindstand, door doelpunten van Marije Miedema en Silke van der Wal, was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. In de finale tegen Drachtster Boys VR2, dat verrassend het veel sterkere VIOD VR1 in de andere halve finale door het beter nemen van de penalty’s naar huis had gestuurd, vond VIOD uiteindelijk haar Waterloo. De jonkies hadden in de vorige wedstrijden schijnbaar te veel kruit verschoten. Drachtster Boys was beter en creëerde ook de meeste kansen. De paal en keepster Geeske van der Meulen konden een tegentreffer voorkomen. Omdat Drachtster Boys bij het nemen van de penalty’s geen fouten maakte en Lisa Grendel haar inzet zag gekeerd door Ieteke de Haan, konden de speelsters van VIOD VR2 onder een verdiend applaus en met opgeheven hoofden de tweede prijs (€ 350,=) en een mooie bokaal meenemen naar de Dokkumer Wâlden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!