Buitenpost VR1

3e klasse H

21 september 2019 14:30

Onbekend

Na de bekervoorbereiding met twee winstpartijen en één verloren wedstrijd ging de competitie van start. Na de prima wedstrijd van vorige week tegen Be Quick vr2 (2-0 winst), stonden de zaken er vandaag weer heel anders voor. Wegens blessures en werkenden werd er met een magere selectie van 12 speelsters thuis aangetreden tegen Buitenpost vr1.

Al na 10 minuten moest ook Marja Ludema gewisseld worden wegens een hamstring blessure, waardoor de wedstrijd zonder wissels moest worden gespeeld. VIOD startte met een prima eerste helft, weliswaar geen hoogstaand voetbal, maar met de snelle Martje Soepboer in de spits werden de enige twee kansen benut en stond de ruststand op 2-0. Achterin werd er weinig weggegeven.

Na rust drong Buitenpost aan, het was wachten op een tegengoal. Helaas gebeurde dit ook en kwam de stand op 2-2. Alie Veenstra moest het veld ook verlaten, waardoor de wedstrijd met 10 ‘man’ uitgespeeld moest worden. Desondanks creëerde VIOD nog twee levensgrote kansen, zowel Martje Boersma als Moniek Visser hadden het vizier niet meer helemaal op scherp in deze zware wedstrijd.

Maar ook Buitenpost kwam nog gevaarlijk dicht in de buurt van de winst, maar Lysbet Algra wist dit met goed keeperswerk te voorkomen. Eindstand 2-2, voor nu een prima resultaat voor VIOD.

Hopelijk beschikken de dames volgende week weer over een grotere selectie, dan wordt er in en tegen Marum vr1 gespeeld.