SJO Broekster Walden VR1

3e klasse H

21 november 2019 19:30

Onbekend

Donderdagavond 21 november om 19:30 mocht VIOD VR1 het opnemen tegen Broekster Walden VR1. Deze tegenstander was bekend bij de dames, omdat er in het bekertoernooi ook al tegen elkaar werd gespeeld. Deze wedstrijd ging verloren met 4-1. Er stond dus lichte druk achter deze wedstrijd, omdat er vandaag eigenlijk gewonnen moest worden.

Gerald Mous floot om 19:30 af voor de aftrap van de wedstrijd. VR1 begon erg rommelig en de gemaakte afspraken werden niet goed nagekomen, waardoor er veel ruimte ontstond voor Broekster Walden VR1. Hierdoor konden zij vrij uit spelen en creëerden direct kansen. Dit leverde voor Broekster Walden in de 5e minuut een goal op. Op prachtige wijze werd de bal via de tweede paal erin geschoten, 0-1. Na de 0-1 weet VIOD VR1 dat er iets moet veranderen in hun spelbeeld en probeert er meerdere keren uit te komen. In de 18e minuut krijgt Broekster Walden VR1 een corner, deze wordt in eerste instantie weggewerkt door Afke, maar komt terecht in de voeten van de spits van Broekster Walden VR1. Deze haalt uit met een hard schot, doordat iedereen nog voor de goal stond zag Lysbet dit schot niet, maar Alie stond op de lijn en bracht redding met haar hoofd. VIOD kon de aanval snel doorzetten en Siebrina bracht Afke met een steekbal naar de goal. Helaas kon de keeper van Broekster Walden VR1 redding brengen. VIOD kan er maar slecht uitkomen en Broekster Walden is beter in het spel. In de 23eminuut krijgen ze nog een vrije trap op zo’n 18 meter voor de goal, deze wordt overgeschoten. Later wordt er een overtreding op Afke gemaakt en krijgt VIOD een vrije trap. Deze vliegt over de verdediging van Broekster Walden, maar kan niet tot doelpunt worden omgezet. Afke is op dreef en wordt weer weggestuurd door Siebrina, speelt twee tegenstanders uit en schiet op goal. De keeper brengt redding en Martje is net te laat voor de rebound. Daarna is het weer tijd voor een vrije trap van Broekster Walden voor de VIOD-goal, strak naast geschoten. Het gaat hard tegen hard in de eerste helft, veel overtredingen van beide kanten. Mous fluit af en we gaan met een 0-1 achterstand rusten.

In de tweede helft wordt Janneke gewisseld en komt Baukje in het veld. Tweede helft begint rustig, VIOD VR1 heeft een aantal posities omgezet, zodat het spel wat meer in eigen hand kwam. Alie kan niet verder, door een blessure die is opgelopen in de eerste helft, en wordt gewisseld. Anne komt voor haar in het veld. Het een en het ander wordt omgezet in het veld en VIOD begint te voetballen. In de 57e minuut gaat Martje in de sprint naar het doel en omspeelt twee tegenstanders, helaas staat de keeper op de juiste plek en kan ook deze doelpoging niet worden omgezet in een goal. Daarna is het toch raak voor VIOD VR1. Afke, die een erg goede wedstrijd speelt, stoomt op vanaf de linkerkant en bedient Martje die de bal keurig binnenschiet, 1-1. VIOD is op zoek naar meer en staat goed te voetballen. In de 69e minuut wordt Martje vast gehouden in de zestien, waardoor scheidsrechter Mous moet fluiten voor een penalty. Baukje schiet deze penalty á la Alie binnen, strak in de rechterhoek, 2-1. Na de 2-1 zakt VIOD weer wat in en Broekster Walden wordt weer een aantal keer gevaarlijk via de flanken en een aantal corners. Maar door het goede verdedigerswerk van de VIOD defensie, bestaande uit Moniek, Marjan, Afke en Marja, wordt dit onschadelijk gemaakt en aantal reddingen van onze keepster Lysbet. In de laatste 5 minuten kan VIOD via de middenvelders: Gerda, Baukje, Siebrina en Nienke, er goed uitkomen en worden er nog wat ballen naar voren gegeven op Anne en Martje. Anne zet nog goed druk, maar levert helaas geen scoringskans op. Na ongeveer 94 minuten fluit scheidsrechter Mous af voor het einde van de wedstrijd.

Complimenten aan het team voor weer een goede teamprestatie! Ook mag nog vermeld worden dat Corina deze avond absoluut foutloos was. Zij zat vol spanning op de bank haar teamgenoten aan te moedigen. Al met al een terechte 2-1 winst voor de VIOD vrouwen.

Zaterdag 30 november staat de uitwedstrijd tegen SJO WTTC VR1 op het programma op sportpark ‘de Kobunder’ te Lippenhuizen om 14:30.