VV Opende VR1

3e klasse H

5 oktober 2019 14:30

Onbekend

Na het verlies van VIOD vr1 van vorige week klonk zaterdag 5 oktober om 14.30 uur het fluitsignaal van scheidsrechter Johannes van der Veen. De aftrap van de wedstrijd van VIOD vr1 tegen VV Opende vr1 werd verricht. Deze wedstrijd was tevens een weerzien van een aantal oud VIOD speelsters.

VIOD liet zien dat ze graag de eerste drie punten van het seizoen wilden pakken en waren in de eerste vijf minuten van de wedstrijd dan ook erg sterk. De eerste gevaarlijke steekpasses kwamen van Siebrina, maar de verdediging van Opende stond goed en VIOD slaagde er dan ook niet in om hier voorbij te komen. Na een kleine vijf minuten spelen creëerde Opende dan ook hun eerste kans door een counter na een corner van VIOD. Na de korte goede beginfase van VIOD, kwam Opende beter in het spel. Het viel op dat de speelsters van Opende elkaar erg goed konden vinden en zo werd dan ook de eerste echte scoringskans gecreëerd. Een voorzet van de linkerkant ging scherp voor het doel van keepster Corina langs. Opende bleef druk zetten, waardoor VIOD een tijdje erg veel moeite had om de bal van eigen helft te krijgen. Nadat VIOD dacht deze minuten te hebben overleefd, werd de bal over de verdediging van VIOD gegooid. Opende kreeg een levensgrote kans door één op één met keepster Corina te komen. De verwachtingen aan de zijlijn waren dan ook dat de 0-1 getekend was, toch slaagde Opende er niet in om deze kans om te zetten naar een doelpunt. Twee minuten later werd Opende wederom gevaarlijk voor het doel van VIOD en wist deze keer zelfs het net te vinden. Maar dit gebeurde nadat de vlag van grensrechter Mark Veenstra omhoog ging voor buitenspel. Door dit voorval werd VIOD goed wakker geschud en wist dat er iets moest veranderen. Hierna volgde dan ook meteen een kleine mogelijkheid voor VIOD na een lange bal van Alie op Siebrina. Maar ook aan die kant was de grensrechter scherp en werd er gevlagd voor buitenspel, waardoor deze veelbelovende aanval eindigde in het niets. In de 22e minuut viel het eerste tegendoelpunt van de wedstrijd dan toch. Via de linkerkant van het veld zette Opende een aanval op die uiteindelijk leidde tot de 0-1.

Nu was het dan echt tijd voor VIOD om voor een omslag van de wedstrijd te zorgen om een nederlaag te voorkomen. VIOD kwam nu beter in de wedstrijd en na een aantal lange ballen en steekpasses die weinig gevaar teweegbrachten, werd in de 32e minuut dan toch de eerste echte kans van VIOD verwezenlijkt. Een steekpass van Baukje resulteerde in een één op één situatie voor Siebrina met de keepster van Opende, maar Siebrina slaagde er niet in om de bal langs de keepster te krijgen. VIOD had de hoop om de gelijkmaker te vinden nog niet opgegeven en een minuut later slaagde VIOD erin om een nieuwe aanval op te zetten. Via een vrije trap van Alie kwam de bal bij Siebrina terecht en een combinatie met Baukje resulteerde in een doelpoging. Dit bleek alleen geen probleem te zijn voor de keepster van Opende. Nog geen minuut later kreeg Siebrina een herkansing, doordat ze genoeg ruimte kreeg om te schieten. Ditmaal kwam de bal naast het doel terecht. VIOD bleef actief op zoek naar de gelijkmaker voor de rust en na 34 minuten spelen was Martje dan ook ontzettend dichtbij. Wederom resulteerde een aanval in een één op één situatie met de keepster van Opende. Nadat afgelopen woensdag tijdens de training nog specifiek op deze situatie is getraind, slaagde ook Martje er niet in om de bal de keepster te laten passeren. VIOD begon beter te voetballen en probeerde aan de hand van lange ballen tegen de gelijkmaker aan te lopen. Daarentegen bleek, tijdens deze veelbelovende minuten voor VIOD, Opende het goede spel van het begin van de wedstrijd te zijn verloren. Toch bleef Opende elkaar wel goed vinden en kreeg het nog een aantal corners. De verdediging van VIOD stond goed opgesteld, waardoor deze corners niet

konden uitdraaien tot kansrijke situaties. Met in de eerste helft nog maar vier minuten spelen te gaan, werd VIOD nog gevaarlijk door een actie van Martje. Siebrina kon worden bereikt en draaide zichzelf goed open waardoor er ruimte werd gecreëerd voor een schot op doel. De keepster zat er op het eerste moment goed bij, maar kon de bal niet klemvast houden wat resulteerde in een mogelijkheid voor Maaike. Deze rebound moest uit een lastige hoek komen en er zat niet meer potentie in dan de afloop in het zijnet. In de laatste minuut van de eerste helft werd dan toch de gelijkmaker gevonden. Baukje wist Martje op de rechtsbuiten positie te vinden. Na een goede actie van Martje kon Baukje weer worden aangespeeld. Baukje schoot deze bal op een geweldige manier met een draai op het doel af, waardoor de bal over de keepster van Opende heen in het net viel. Hierdoor kon VIOD met vertrouwen in een goede afloop met een 1-1 ruststand de kleedkamer in gaan.

Na de rust mocht Amber het veld betreden en de goed spelende Gerda vervangen. Ook in de eerste minuut van de tweede helft liet VIOD meteen zien de punten graag thuis te willen houden. Na een steekpass van Moniek op Martje kwam de bal bij Siebrina terecht. Alleen de verdediging van Opende stond compact, waardoor Siebrina er niet in slaagde hier doorheen te komen. Het spel ging snel heen en weer en een minuut later kreeg VIOD alweer een goal om de oren. De centrale verdedigster van Opende kreeg van de zijkant de instructies om maar eens een schot op doel te lossen, nadat er genoeg ruimte was gevonden net voorbij de middellijn besloot de centrale verdedigster maar een poging te wagen. Dit afstandsschot vloog onhoudbaar over keepster Corina heen, waardoor de 1-2 op het scorebord werd genoteerd.

VIOD bleef hoop houden in een goede afloop van de wedstrijd, waarna in de 53e minuut na een uitstekende steekpass van Afke op Maaike een kans werd gecreëerd voor Martje. Deze bereikte het doel alleen niet, doordat een verdedigster van Opende er goed tussen zat. Ook de achterhoede van VIOD stond goed, waardoor een kans van Opende om zeep werd geholpen door het goed buitenspel zetten onder leiding van aanvoerster Alie. Met nog een half uur te spelen mocht Marja de linksbuiten positie van Maaike overnemen. Nog geen minuut later kon Siebrina via een lange bal Baukje bereiken. Baukje wist deze bal aan te nemen, een speelster uit te spelen, en wederom op fantastische wijze de bal in het net te leggen voor de 2-2.

Een gelijkspel zou gezien het spelbeeld wel een verdiende uitslag zijn, maar VIOD gaf niet op en had de hoop er toch nog meer uit te kunnen halen. Beide teams kregen nog een aantal mogelijkheden voor het doel, maar de echte doelpogingen bleven uit. Nadat de bal onverwachts rond het zestienmetergebied van Opende kwam, probeerde Marja in duel met haar tegenstander eerder bij de bal te zijn, maar gleed uit. Volgens coach Theo Zwart was het een zuivere schwalbe. Een aantal minuten later werd er uit een uitzichtloze situatie door goed druk zetten van Martje toch nog een corner uitgesleept, maar voor het doel was VIOD niet scherp genoeg om deze corner te benutten. Vervolgens was het weer de beurt aan Opende. Opende probeert via de linkerkant voorbij de verdediging van VIOD te komen, maar Janneke staat goed fel op haar mannetje en geeft weinig ruimte weg, waardoor Opende hier niet in slaagt. Even later lukt het Opende wel om genoeg ruimte te vinden voor een schot op doel. Deze bal vliegt dan ook over keepster Corina heen, waardoor de 2-3 werd genoteerd. Twee minuten later had Martje de stand alweer gelijk kunnen trekken. Een kopbal van Marjan kon goed worden verlengd door Baukje, waardoor de bal bij Martje terecht kwam. Deze mogelijkheid strandde uiteindelijk in de handen van de keepster van Opende.

Met nog een dikke vijf minuten op de klok wist VIOD dat er meteen iets moest gebeuren om nog een puntje mee te pakken. Er werd dan ook goed druk gezet door Baukje en Martje, waardoor er een aantal corners werden verdiend. Ook Siebrina kreeg nog een mogelijkheid, maar kreeg het niet voor elkaar genoeg ruimte te creëren door de drukbezette verdediging van Opende. Aanvoerster Alie wist ook dat er de laatste minuten nog even met z’n allen moest worden gestreden en voerde de druk dan ook erg goed op. Na een steekpass van Alie werd Martje onderuit gehaald in het zestienmeter gebied, waardoor de scheidsrechter meteen naar de stip wees. De grensrechter van de kant van Opende was het niet eens met deze beslissing en ging daarom in overleg met de scheidsrechter. De overtuigingskracht van de grensrechter bleek erg sterk te zijn, waardoor de scheidsrechter besloot zijn beslissing in te trekken. De laatste minuten was VIOD er dan ook op gebrand alsnog te scoren voor een verdiend gelijkspel. Er werd met z’n allen druk gezet naar voren. Een scherpe voorzet van Alie vanaf de zijkant draaide er dan nog bijna in, maar de keepster zat er nog goed bij. Ook zat er nog een speelster met haar hand bij, waardoor er commotie ontstond bij de VIOD speelsters naar de scheidsrechter dat dit wederom een penalty had moeten zijn. De scheidsrechter twijfelde niet en gaf een corner, wat tevens ook de laatste mogelijkheid was voor VIOD. Er werd afgefloten en VV Opende vr1 nam de drie punten mee naar huis.

VIOD had zeker een punt verdiend en de complimenten zijn dan ook zeker aanwezig voor het doorzettingsvermogen, de strijdlust en de teamspirit. Na deze speelronde staat VIOD met één punt op de 10e positie. Volgende week moeten er dan ook echt punten worden gepakt.

Aanstaande zaterdag 12 oktober mag VIOD het om 12.30 uur opnemen in Rottevalle tegen ST ONT/Rottevalle vr1. Dit team heeft nog geen punten gepakt, dus wellicht dat hier de eerste drie punten van VIOD zouden kunnen worden gehaald.