R.N. (Rowan-Niels) Spinder

Accommodatie

Onbekend

verslag Renze Visser

Na een vrije speelronde mochten de heren van VIOD deze zaterdag weer aantreden in de 4e klasse B. Ditmaal stond er een affiche met de koploper op het programma. Om 14:30 werd er afgetrapt op sportpark De Boskdobbe. Na de aftrap werd op verzoek van de scheidsrechter niet direct gevoetbald. Dit om een statement te maken tegen racisme in het voetbal. Nadat de eerste minuut verstreken was kon de wedstrijd dan echt beginnen.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Koploper RWF was de bovenliggende partij en lieten zien dat ze met voetballend vermogen gevaar wilden stichten. Een aantal keer werd het ook gevaarlijk voor het doel van VIOD door voorzetten vanaf de zijkanten. In de 5e minuut resulteerde dit tot een grote kans voor RWF. Uit eén van de vele corners voor de thuisploeg werd een afgeslagen corner opnieuw ingebracht en plofte voorbij de 2e paal neer voor de voeten van een speler van de thuisploeg. Deze schoot de bal hard op de lat. Na deze kansen begon VIOD beter te voetballen. Een aantal keer kwamen zij voor het doel van RWF en kwam de ploeg van Theo de Vries tot kleine kansen. Echter kon de doelman de schoten pareren en werd het gevaar geweken.

Na de thee was hetzelfde spelbeeld te zien op het veld, beide partijen toonden veel inzet en dit zorgde voor onrustig voetbal. Af en toe leidde dit tot een kans. In de 55e minuut van de wedstrijd ontstaat de grootste kans aan zijde van de Driezumers. VIOD breekt door de defensie van RWF heen door een goede steekbal op Pieter Ele Kuitert, deze omspeelt de keeper en speelt de bal naar de vrijstaande Erik van der Veen. Zonder keeper op het doel lijkt het appeltje eitje voor de veel scorende spits van VIOD. Echter weet hij deze kans op zeep te helpen door op een verdediger te schieten die als doelman op de lijn fungeerde. Na deze grote kans volgden er een aantal kansen voor RWF waar VIOD goed wegkwam. In de 73e minuut ontstaat weer een grote kans voor de blauwhemden. Na een goede actie en afgesneden voorzet van Sake Dijkstra vanaf de rechterflank komt de bal voor de voeten van Pieter Ele Kuitert. Deze schiet de bal recht op de keeper af en zo weet VIOD wederom het net niet te vinden. In de slotfase van de wedstrijd ontstonden wederom kansen voor beide partijen om er met de winst vandoor te gaan.

Gezien het spelbeeld en de kansen kunnen we concluderen dat beide partijen tevreden kunnen zijn met dit gelijkspel. Door deze wedstrijd is VIOD op de ranglijst ingehaald door SC Kootstertille en blijft het gat met koploper RWF vier punten. In de volgende speelronde neemt VIOD het thuis op tegen Oostergo. Aanvang voor deze wedstrijd is 14:30.