Datum

3 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Waar op een troosteloos Sportpark Treffersheech zonder publiek, na 86 minuten nog een 3-2 voorsprong op het scorebord stond voor VIOD. Wist Ternaard toch met de drie punten mee aan de haal te gaan.

Het was een vreemd aanzien om klokslag 14:30op het sportpark. Door de corona maatregelen mocht er geen publiek aanwezig zijn, hier ging de roodhemden uit Ternaard beter mee om. Ternaard kwam goed uit de startblokken want al na 4 minuten mocht VIOD tegen een achterstand aan kijken. De ervaren Roel Hoekstra mocht geheel vrijstaand van een grote afstand aanleggen en dit resulteerde in prachtig schot die in de kruising vloog. De blauwhemden uit Driezum waren nu wakker geschud. VIOD kon gelukkig vrij snel de gelijkmaker noteren, want na een aanval over meerdere schijven mocht de geheel vrij staande Pieter Ele Kuitert bij de tweede paal de bal binnen tikken. VIOD wilde na de gelijkmaker doordrukken maar kwam plots weer op achterstand. Een voorzet van Ternaard werd per ongeluk door een Pieter de Vries achter keeper Jan van Meekeren gekopt. De mannen uit Driezum wilden graag voor rust nog de gelijkmaker op het scorebord noteren en dit resulteerde ook in meerdere kansen. Een goeie voorzet van Gerald Mous werd niet afgemaakt door Erik van der Veen. Pietere Ele kuitert had het geluk niet mee, een kopbal van hem belande op de lat. Ternaard mocht zo met een 1-2 voorsprong de rust in gaan.
VIOD wilde doordrukken en haalde in de rust een verdediger eruit en bracht spits Gerrit Damstra erin. De nog maar 18-jarige Gerrit had maar drie minuten nodig om de gelijkmaker binnen te koppen. Een corner van Pieter de Vries werd snoeihard door hem tegen de touwen gekopt. De snelle gelijkmaker was een tik voor de mannen uit Ternaard. Ternaard wist bijna niet meer van eigen helft af te komen en werd zo door VIOD naar achteren gedrukt. VIOD kreeg kans op kans, meer telkens stond keeper Wesley Plooy, lat of een speler op de doellijn in de weg. VIOD mocht zichzelf aanrekenen dat in deze periode van de wedstrijd de voorsprong niet werd gepakt. Toch kwam VIOD op voorsprong. Erik van der Veen kreeg plots de bal door een Ternaarder in de voeten aangespeeld, kon om de keeper van Ternaard heen en schoot zo VIOD op een 3-2 voorsprong. Deze voorsprong deed VIOD niet goed. Het balbezit en de rust om de voorsprong uit te breiden was weg en het spelbeeld draaide volledig. Ternaard voelde dit ook gaf alles, om zo nog een punt uit Driezum mee te nemen. Een lange bal over de verdediging werd door getikt, Johannes Dijkstra kon met deze mogelijkheid maar 1 ding en dat was de 3-3 op scorebord zetten. VIOD was na deze goal los zand. Ternaard drukte door en in 88ste minuut een 89ste minuut kon Roel Hoekstra twee keer de bal binnenwerken en zo namen de mannen uit Ternaard de 3 punten mee naar huis.
VIOD vergat in de tweede helft de genade klap uit te delen, Daardoor hield het Ternaard in leven. De blauwhemden zullen zaterdag wanneer het aantreed in EE, beter met de geboden kansen moeten omgaan en minder makkelijk doelpunten tegen krijgen.
Ook de wedstrijd tegen Oostergo zal zonder publiek gespeeld worden.