30 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

D.F Bleeker

Sportpark Garyp

Garijp – Vanmiddag stond er een wedstrijd tussen twee ploegen op het programma die een overwinning goed kunnen gebruiken, om aansluiting bij de middenmoot te behouden. Na 90 minuten stond er een 1-6 overwinning op het scorebord voor de gasten uit Driesum. Een terechte maar ietwat geflatteerde uitslag. Daar leek het in het begin van de wedstrijd niet op dat de Driesumers een ruime overwinning gingen boeken. V en V ’68 zette de ploeg van trainer Robert Kleefstra al vroeg onder druk en liet Viod niet aan voetballen toe komen. Viod had moeite om de bal in de ploeg te houden, hierdoor had de thuisploeg veelvuldig balbezit. Overigens creëerde de thuisploeg geen grote kansen. Dit was het spelbeeld gedurende de eerste dertig minuten. En toen ineens sloeg Viod genadeloos toe. De thuisploeg kreeg een hoekschop toegewezen. De bal werd door Viod weggekopt in de voeten van Erik van der Veen. Die stuurde direct Pieter Ele Kuitert de diepte in. Die legde de bal, na een goede actie, panklaar neer voor Lieuwe Schaafsma. Voor de middenvelder was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te werken, 0-1. Vijf minuten later stond de 0-2 ook al op het scorebord. Sake Dijkstra was zijn directe tegenstander veel te snel af en met een puntgave voorzet stelde hij Pieter Ele Kuitert in staat om op acrobatische wijze de voorsprong uit te breiden. Tussen beide doelpunten had Viod doelman Pieter Meindertsma een fenomenale redding in huis door een hard schot van Calvin Rooda uit de hoek te ranselen. Net voor het rustsignaal voorkwam de doelman van de thuisploeg een nog grotere achterstand door goed redding te brengen op een kopbal van Erik van der Veen. Na de rust liet Viod de thuisploeg het spel maken en wachtte het geduldig af om de voorsprong uit te breiden. Viod, in de tweede helft spelend met de wind in de rug, kwam in de 65ste minuut op een 0-3 voorsprong. Hein Visser zette met een lange bal spits Kuitert aan het werk. Deze hield goed het overzicht en gaf zijn aanvalspartner Erik van der Veen een niet te missen kans. Koelbloedig werd deze kans afgerond door de spits. Intussen kwam Roy de Roos in het veld voor Roelof van der Veen en Gerrit Damstra kwam binnen de lijnen voor Lieuwe Schaafsma. Damstra had niet veel tijd nodig om zijn visitekaartje af te geven. Binnen vijf minuten stond hij alleen voor de doelman en hij faalde niet, 0-4. Tien minuten voor tijd redde de thuisploeg de eer door de 1-4 op het scorebord te zetten. Bij toeval kwam de bal in het zestienmetergebied voor de voeten van spits Berend Wijmenga. Zijn schot wordt goed uit de hoek getikt door doelman Meindertsma, maar de rebound wordt binnen geschoten door Franke Koornstra. Viod laat zich echter niet van de wijs brengen en weet nog twee treffers te produceren. Gerrit Damstra breekt na een goede actie door op de linkerkant en komt wederom alleen voor de keeper te staan en wederom blijft de jonge invaller uitermate koel in de afronding, 1-5. Ook invaller Pieter de Vries pikt zijn doelpuntje nog mee. Een defensieve fout wordt vakkundig afgestraft, 1-6. Hierna fluit de goed leidende scheidsrechter Bleeker voor het einde van de wedstrijd. Een prima resultaat voor het elftal uit Driesum. Na twee verliespartijen een dik verdiende overwinning in Garijp. Er werd zeer effectief met de kansen omgesprongen en verdedigend werd er vrijwel niets weggegeven, kortom een echte teamprestatie. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Ternaard op het programma. Altijd een lastige wedstrijd voor de Driesumers. Maar een overwinning is noodzakelijk om in het linkerrijtje mee te kunnen blijven doen.