Tjaerdawei 42 A
9105KG
RINSUMAGEAST
tel. 0511-421998

Zaterdagmiddag 12:15 stond de wedstrijd VCR 2 – VIOD 2 op het programma. Het duel tegen de standaard lastige tegenstander uit Rinsumageast eindigde vorige seizoenshelft in een 2 – 2 gelijkspel. In de aanloop naar deze wedstrijd werd bekend dat de samenwerking met trainer Wietse Jongsma per direct beëindigd werd. Namens VIOD 2 willen wij hem hartelijk bedanken voor de samenwerking in de afgelopen jaren. Een vervanger werd gevonden in de persoon van Gerald Mous, die zijn debuut maakt als interim-trainer van VIOD 2 en ook gelijk zijn stempel drukte door te starten in een 4-3-3 formatie.

VIOD begint sterk aan de wedstrijd wat al vroeg in de wedstrijd tot een kans leidt. Klaas van Meekeren weet met een diepgaande pass Jelle Kommerie te bereiken, die de bal voor de goal bij Teunis van der Sluys krijgt, die deze kans weet te verzilveren. Even later weet Nico Sijtsema de bal van een verdediger van VCR te ontfutselen. Na een uitkomende keeper gepasseerd te hebben geeft Nico de bal op een presenteerblaadje voor, waardoor Jelle Kommerie eenvoudig de 0 – 2 op het scorebord kan zetten. Kansen bleven grotendeels uit aan de kant van VCR door de goed spelende verdediging van VIOD, waar met name Otte Visser, die zijn rentree als veldspeler maakte, de linksbuiten van VCR “Yn de bûse hie”. In de slotfase van de eerste helft kreeg VCR toch nog een kans om de aansluitingstreffer te maken. Na een corner viel de bal in de kluts pal voor de voeten van een VCR speler, maar zijn schot werd van de lijn gehaald door Ewoud Veenstra. Alzo gingen beiden teams de rust in met een 0 – 2 tussenstand.

Thymen Damstra bleef in de kleedkamer achter na zijn eerste wedstrijdminuten sinds de wedstrijd tegen Twijzel in oktober. Zijn vervanger was de bij VIOD 2 terugkerende Tjibbe van der Veer. VIOD begon de tweede helft met dezelfde energie als de eerste helft wat had kunnen leiden tot meerdere kansen, maar de scherpte ontbrak hem in de eindpasses. Even later was het wel raak. Een dieptepass van Nico Sijtsema weet de sprintende Jelle Kommerie te bereiken, die de keeper omspeelt en zo op leeg doel de 0 – 3 binnen kan tikken. Een splijtende dieptepass aan de kant van VCR had tot een grote kans kunnen leiden, maar de zeer attente keeper Joël Postma doorzag deze pass en kwam razendsnel ver z’n doel uit om de bal met een sliding weg te werken. De verdediging van VIOD stond onder leiding van Harmen Schaafsma als een huis, waardoor het bij een aantal afstandsschoten van VCR bleef, die hun doel steeds ver mistten. In de slotfase kreeg VIOD een corner toegewezen. Tjibbe van der Veer nam de corner en vond Jelle Kommerie met een bewuste bal op de rand van de 16 meter. Waar de keeper van VCR dacht dat bal naast de goal zou vliegen, draaide de bal met een curve de kruising binnen. Zo kwam de eindstand van 0 – 4 op het bord te staan. Luttele minuten later floot de keurig fluitende scheidsrechter de wedstrijd af en gingen de drie punten verdiend mee naar Driezum.

Door deze wedstrijd te winnen bevindt VIOD 2 zich op een keurige 5de plek in de competitie, met aansluiting naar de bovenste plekken. Zaterdag 12 februari staat de zes puntenwedstrijd tegen De Monnik 2 op het programma. Aanvang is om 12:30 op “Treffers Heech”.