Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 1 09

Van Haersmasingel 40
9062GC
OENTSJERK
tel. 058-2562121

Na oefenwedstrijden tegen Friese Boys 2 (4-0 winst) en VV Dokkum 3 (3 – 2 verlies), stond de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Een uitwedstrijd tegen VCR 2. Vooraf werd duidelijk gemaakt dat de bekerwedstrijden niet als prioriteit gezien werden, maar meer als een verlenging op de eerste oefenwedstrijden. Dit werd wat te letterlijk genomen door de mannen van VIOD 2, want aan scherpte ontbrak bij het startsignaal ieder spoor.

De kalmte in het spel waar trainer Van Zandvoort in de voorbereiding op hamerde, werd ingeruild voor onrust en ondermaats veldspel. Wat leidde tot de een naar de andere goal voor de thuisploeg. De ruststand van 5 – 0 was dan ook zeer terecht te noemen. Alhoewel de uitslag van de wedstrijd als verloren werd beschouwt, werden er in de rust duidelijke afspraken gemaakt van hoe het wel moest lopen. Dit was ook terug te zien in het spelbeeld van de tweede helft. Er werd met vlagen mooi voetbal gespeeld en de grote kansen waren in de tegenstelling tot de eerste helft voor de uitploeg. Nico Sijtsema wist voor VIOD nog tweemaal het net te vinden met twee prachtige goals, waardoor de eindstand op 5 – 2 uitkwam.

De tweede wedstrijd in de beker vond plaats in Driezum tegen de mannen van Birdaard 2, die hun eerste wedstrijd in de beker wonnen met 2 – 0 tegen VC Trynwalden 2.  Dit leek op het eerste gezicht een flinke kluif te worden, maar niets was minder waar. Vanaf het eerste fluitsignaal werd Birdaard vastgezet op eigen helft en dicteerde VIOD het spel. Dit leidde al snel tot vele kansen voor de thuisploeg, maar deze waren niet aan haar besteed. Wie het vizier wel op scherp had was Sem Bosgraaf, nadat hij de bal veroverde op middenveld wist hij de diepgaande Jelle Kommerie te vinden, die de bal voorgooide op Bosgraaf die hem keurig wist af te ronden. Ruststand 1 – 0.

Na de rust werd het veldspel van VIOD wat slordiger, maar wist het vrij eenvoudig de overhand te houden, door met name de rust in het spel van de laatste man Hein Visser. Met een aantal mooie counters verzaakte VIOD de score uit te breiden. De opkomende verdediger Remco Veenstra dacht bij zichzelf als die aanvallers het niet doen, dan moet ik het zelf maar doen. Met een prachtig afgedrukt schot zet hij de 2 – 0 op het bord. In de laatste minuten viel er nog een ongelukkig doelpunt voor de uitploeg, maar dit doelpunt kwam voor de ploeg uit Birdaard te laat. Luttele minuten later werd er namelijk afgefloten door scheidsrechter Richard de Roos met een eindstand van 2 – 1 voor de thuisploeg.

De laatste wedstrijd in de bekergroep vond plaats in Oentsjerk tegen Trynwalden 2. Door resultaten in andere wedstrijden staan alle teams in de poule op drie punten. Een goed resultaat behalen was dan ook belangrijk om door te gaan. Met een jonge selectie begon VIOD 2 aan de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat Trynwalden de betere ploeg was, want aan het voetballen kwam VIOD niet toe. Wat niet geheel onbegrijpelijk was aangezien veel nieuwe spelers in de basis aantraden, die nog niet bekend waren met de tactiek en nieuwe manier van spelen bij VIOD 2. Bij rust was de stand 4 tegen 0 voor de thuisploeg.

De tweede helft werd vervolgd met veel nieuwe spelers. Dit kwam het spel wel ten goedde, want er kwam meer rust in het spel. Tot veel kansen leidde dit jammer genoeg niet. De thuisploeg ging namelijk rustig verder met waar zij in de eerste helft mee begonnen waren. VIOD wist de schade te beperken met één tegengoal in de tweede helft, waardoor de eindstand op 5 – 0 uitkwam en daarmee ook het einde van dit bekertoernooi voor VIOD 2.

Zaterdag 24 september staat de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen Leeuwarder Zwaluwen 6. De aftrap is om 12:45 op Sportpark Nylan in Leeuwarden