Middelzeelaan 18 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2884760

Op Sportpark Nylan in Leeuwarden werd de eerste competitiewedstrijd van het seizoen afgetrapt. Na een wisselvallige voorbereiding wist VIOD wat er van hen verwacht werd om een positief resultaat te behalen deze wedstrijd. Voorafgaand maakte de scheidsrechter duidelijk dat tegenspraak niet getolereerd werd, waar dit voor VIOD niet een probleem bleek te zijn, was dat voor de tegenstander een grotere opgave.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat VIOD het spel moest gaan maken. De Zwaluwen zakten in op eigen veld, waardoor het opbouwen van achteruit eenvoudig te doen was. Er werd goed gevoetbald door de mannen van VIOD, maar kansen ontbraken als enigste nog. Achterin werd ook weinig weggeven door de sterk spelende achterhoede van VIOD. De tegenstander zocht haar geluk met lange diepteballen, maar steeds zonder geluk, want de verdediging bleef steeds op het goede moment uitstappen, waardoor zij steeds buitenspel stonden. Dit verhaal bleef zich steeds herhalen en in plaats van te leren van hun fouten, staken de aanvallers van Zwaluwen hun energie liever in het klagen bij de scheids- en grensrechter. Met een geheel verassende gele kaart als gevolg mochten de Zwaluwen het vijftien minuten met een tiental proberen. Al snel volgde een grote kans voor VIOD. Sem Bosgraaf wist de bal bij Jelle Kommerie krijgen, die bal voorbij de keeper wist te krijgen. Na de 0 – 1 was het belangrijk om door te pakken, wat VIOD 2 ook nog wist te doen. Een voorzet van Watze Wiebe vanaf de rechterflank belande buiten de zestien in de voeten van Lieuwe Schaafsma, die zonder de twijfelen uithaalde en de bal prachtig tegen de touwen schoot. 0 – 2 bleef ook de ruststand.

De complimenten waren er in de rust van trainer Van Zandvoort, maar benadrukte ook om wel weer scherp de tweede helft weer in te gaan. De mannen van VIOD 2 hadden waarschijnlijk alleen het eerste deel in hun oren geknoopt, want in de 46’ste minuut was het raak voor de thuisploeg. Na slordig passing in de achterhoede, wisten de Zwaluwen met een eenvoudige counter de aansluitingstreffer te maken. Wat volgde was eenrichtingsverkeer naar de goal van VIOD, maar de uitstekende keepende Jan van Meekeren wist de uitploeg op de been te houden met een aantal cruciale reddingen. Na deze beginfase wist VIOD zich te herpakken en werd het spel weer volledig omgedraaid. Met een afstandsschot wist Nico Sijtsema de keeper te verschalken en de ban te breken. Na deze goal wist de thuisploeg dat deze wedstrijd vrijwel uitgespeeld was. Het slotakkoord was er nog voor Jelle Kommerie, die na een perfecte lange bal van Lieuwe Schaafsma, de bal langs de keeper in de lange hoek kon schieten.

Met de eindstand van 1 – 4 floot de goed fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De mannen van VIOD 2 lieten goed zien dat zij geleerd hebben van de fouten uit de voorbereiding. Met een combinatie van positieve coaching en goed opbouwend voetbal, werd de tegenstander uit Leeuwarden weg gevoetbald. Belangrijk is het nu om deze lijn door te zetten naar de volgende wedstrijd.

Op zaterdag 8 oktober staat de uitwedstrijd tegen Anjum 2 op het programma. De aftrap is om 12:00 op Sportpark It Kolkenfjild in Anjum.