Foarwei 17 A
9114RA
DRIEZUM
tel. 0511-424222

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie werd Birdaard ontvangen op sportpark Treffers Heech. De vorige twee keren dat deze beide ploegen tegenover elkaar stonden wist VIOD beide keren te winnen, na de 2-1 nederlaag van vorige week in Kollumerzwaag werd er alles aan gedaan om deze keer met dezelfde uitslag van het veld te stappen.

Op deze regenachtige zaterdagmiddag leek het na de eerste vijf minuten dat de wedstrijd aardig gelijk op zou gaan, beide ploegen creëerden weinig kansen maar gaven ook niks weg. Na 20 minuten kwam daar echter verandering in toen Thomas Jansma vanuit een corner Birdaard op voorsprong kopte. Vanaf dat moment kwam het wind in de zeilen van de mannen van trainer Brandsma. Zo zag hij dat 10 minuten later de spits Lennaert Kooistra met een steekbal één op één kwam met keeper Otte Visser en hem vervolgens voor de 2-0 beheerst in de verre hoek schuift. Diezelfde lennaert scoorde 9 minuten later weer, hij plukt hem in één keer uit de lucht en schiet hem hard onderkant lat in de goal, ‘’sa reitsje ik em noait wer’’ waren de woorden direct na de goal. 3-0 na 39 minuten, de wedstrijd leek gespeeld. Ook in deze voorspelling kwam weer verandering toen in de 42e minuut één van de twee spitsen van VIOD Erik van der Veen een voorzet veranderde in een goal door hem knap in de goal te koppen, deze zelfde Erik mocht in de laatste minuut voor rust nog aantreden voor een penalty, versierd door Gerrit Damstra. Hij wist deze te benutten waardoor we met 2-3 de rust in gingen.

In de tweede helft voelde VIOD alsof er wat te halen viel en zetten door op jacht na de gelijkmaker, echter kwam het beeld van de eerste vijf minuten terug en waren de ploegen steeds heen en weer aan het rennen. Beide ploegen konden hun draai aan de tweede helft niet echt geven. Na een kwartier kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd dan hun tegenstanders en werd het meer wachten op de gelijkmaker dan dat Birdaard uit zou lopen. Het wachten duurde niet lang, in de 61e minuut gooide Roy de Roos (nog gefeliciteerd) de bal op de 16 meter waar spits Pieter Ele Kuitert hem knap in de verre kruising wist te koppen. Hierna werd er nog door beide ploegen gejaagd op de winnende goal maar die voel niet.

De uitslag weeft een goed beeld van de wedstrijd, een gelijkspel, voor beide ploegen verdient.

Volgende week moeten de blauwhemden uit naar Ouwe Syl, onder de wynmûne om 15.30. op jacht naar de eerste drie punten!