9114RA
DRIEZUM
tel. 0511-424222

De mannen van Robert Kleefstra hadden na de verliespartij in Garyp vorige week wat recht te zetten. Er werd niet voor elkaar gestreden en daarom verloor een inspiratieloos VIOD terecht van V en V '68. Dat het vandaag anders moest tegen Friese Boys werd dan ook in de kleedkamer duidelijk gemaakt.

Klokslag half drie floot scheidsrechter Theo van der Bij af. Zowel VIOD als Friese Boys probeerden in het begin het initiatief te nemen maar verder dan het middenveld kwamen beide ploegen niet. De ploegen streden voor elke meter en zo kwam er pas in minuut twintig een eerste kans. Keeper Otte Visser kon deze inzet van Friese Boys makkelijk redden. Vanuit het niets kwam VIOD op een 1-0 voorsprong, een goede corner van Gerald Mous werd binnen gekopt bij de eerste paal door Erik van der Veen. Ook een corner van Friese Boys had zomaar kunnen binnenvallen, waar keeper Otte Visser de bal al achter zich zag gaan, kon Roy de Roos ternauwernood redding brengen en zo ging VIOD met een voorsprong de rust in.

Waar VIOD in  de eerste helft weinig creëerde, was dit in de tweede helft wel anders. Erik van der Veen had gelijk na rust de score kunnen verdubbelen na een perfecte voorzet van Gerald Mous maar benutte deze kans niet. Ook Pieter Ele Kuitert kreeg een opgelegde kans, na het  goed breed leggen van Marcel van der Meulen maar schoot hoog over.  Zo bleef de marge maar 1 doelpunt. Dirk Greijdanus, die net ingevallen was, zette goed door na een vrije trap en kon de bal opnieuw voor de goal gooien. Roy de Roos wilde deze weg werken maar raakte de bal  verkeerd en deze belandde zo achter keeper Otte Visser. Waar VIOD in het verleden zo'n wedstrijd nog wel eens helemaal kon weggeven, was daar vandaag geen sprake van, er werd geknokt  voor elkaar. Waar Friese Boys dacht aan een strafschop die terecht niet gegeven werd, kon VIOD via de tegenstoot eruit komen, de tegenstoot leek in de kiem gesmoord te worden maar verdediger Aldert Hietkamp schatte de bal verkeerd in en zo kon Jelmer Roodhart zijn tiende doelpunt van het seizoen maken. Friese Boys probeerde het de laatste 10 minuten van de wedstrijd wel om de gelijkmaker te maken maar was aanvallend gezien vandaag niet creatief genoeg om de verdediging van de Driezumers pijn te doen. in de laatste minuut van de wedstrijd tikte Sake Dijkstra vanuit een corner de 3-1 binnen.  hierna fluitte de goed leidende scheidsrechter af.

En zo kon VIOD na 90 minuten drie punten bijschrijven. De blauwhemden staan er goed voor in de 2de periode, een overwinning volgende week in en tegen directe concurrent Birdaard zou dan ook niet weerstaan.