VIOD behoudt ongeslagen status na de winterstop door overwinning op ASC.

Datum

31 maart 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Het door een blessuregolf geteisterde ASC werd zaterdagmiddag een eenvoudige prooi voor de matadoren uit Driesum. VIOD wist in een  niet hoogstaande wedstrijd makkelijk afstand te nemen van de Stynsgeasters. In de tweede helft leek de wedstrijd bij tijd en wijle meer op een simpele training dan een goed schouwspel. Door de 0-6 overwinning stijgen de blauwhemden een plek op de ranglijst en is de aansluiting met de subtop gevonden.

Het was vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk dat VIOD het spel domineerde. Dit resulteerde in veel balbezit en een regen van kansen. Helaas wisten de Driesummers de vele hoekschoppen en afstandsschoten niet tot een doelpunt te prolongeren. Ondanks deze teleurstellingen bleef het team echter op een positieve wijze een stempel op de wedstrijd drukken. Het eerste doelpunt aan VIOD zijde kon daardoor ook niet lang uitblijven. In de 27e minuut wist Erik van der Veen via een afgeslagen voorzet de bal te bemachtigen, de clubtopscoorder bedacht zich geen moment en wist het stuk leer middels aanraking van een tegenstander in de kruising te schieten. Het tweede doelpunt vond plaats in de laatste minuut van de eerste helft. Gerald Mous kreeg de bal op presenteerblaadje aangeboden na een mooie solo actie van Nykle Durk van der Valk. Mous faalde in het 1 tegen 1 duel met de keeper niet en rondde beheerst af.

In de tweede helft waren er geen wijzigingen in het spelbeeld te ontdekken. De blauwhemden bleven de wedstrijd domineren en wisten het negatieve doelsaldo gedeeltelijk op te schonen. Het enige speldenprikje wat ASC wist te creëren, was een uitval die goed gepareerd werd door Otte Visser.

VIOD ging verder waarmee het bezig was en dat is scoren. Erik van der Veen wist een afgedwaalde voorzet met een Zlatan Ibrahimovic achtige hakbal binnen te houden. De bal belande toevalligerwijs op de vleespet van Marcel van der Meulen, wat de 0-3 voorspong betekende. Waar het VIOD in de eerste helft niet lukte om uit een van de vele hoekschoppen te scoren, was het in de tweede helft bij de tweede hoekschop meteen raak. Roelof van der Veen joeg met zijn linker inham de bal tegen de touwen. Ook Bauke Visser liet deze middag zijn voeten spreken. In een zee van mensen wist Bauke de ruimte te vinden om een goed schot achter de doelverdediger af te leveren. De eind uitslag werd door Erik van der Veen op scorebord geplaatst. Een bekwame voorzet van opnieuw Nykle Durk van der Valk werd door hem goed binnen geknikt. Na het enigszins teleurstellende gelijkspel van vorige week weet de equipe van trainer Anton van Zwol nu wel te winnen. De messen kunnen nu geslepen worden voor de directe concurrent RWF. De mannen uit Frieschepalen zijn dinsdagavond te gast op het mooie sportpark Treffersheech. Aanvang 18.30