Datum

12 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 12 mei stond de wedstrijd VIOD 1 – Haulerwijk 1 op de rol. De heenwedstrijd in Haulerwijk werd voor de winterstop met 4-1 verloren. Maar dat was voor de winterstop, en het VIOD van voor de winterstop en na de winterstop is een wereld van verschil. Door de drukke veldbezetting werd de wedstijd een half uur uitgesteld en werd er om 15.00 voor het eerst gefloten door scheidsrechter Broersma. VIOD moest het vandaag doen zonder de geblesseerde Jouke Sjoerdstra en René van der Veen. Roelof van der Veen was afwezig in verband met zijn werk.

VIOD begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde in de zesde minuut in een vrije trap op de rand van de zestienmeter voor VIOD. De bal werd hard en laag in de muur getrapt door Gerald Mous. Haulerwijk probeerde vanuit achteruit op te bouwen maar had hier soms nogal wat moeite mee. Dit speelde VIOD in de kaart. In de tiende minuut was er een geweldige aanval van VIOD. Een aanval over drie schijven met Tjibbe van der Veer, Nykle Durk van der Valk en Sjoerd Visser, rondde laatstgenoemde bekwaam af. Een aanval uit het welbekende boekje. Een terechte voorsprong. Haulerwijk probeerde het wel maar was vaak slordig in de eindpass of de goed keepende Otte Visser van VIOD stond goed in de weg. Zo pakte Otte Visser op de 1-0 een belangrijk 1 op 1 duel de bal goed voor de aanvaller van Haulerwijk af. Na dik 25 minuten spelen kreeg Sjoerd Visser een 100 % kans na een goede steekpass van Marcel van der Meulen. Visser kon alleen op de sluitpost af van Haulerwijk, maar nam de bal niet goed mee en kon daardoor niet tot een goed schot komen en schoot naast. Vijf minuten voor de rust maakte Sjoerd Visser dit meer dan goed, uit een splijtende pass van laatste man Jouke Bosgraaf omspeelde Visser zijn directe tegenstander zeer bekwaam en hij had nog een lange weg richting de goal te gaan. Op snelheid sneed hij goed voor zijn man langs en rondde zeer beheerst af. De belangrijke en mooie 2-0 kwam op een mooi moment zo net voor de rust.

Na de rust bleef Jelle Kommerie geblesseerd achter in de box. Kees Hansma kwam in zijn plaats op links buiten. Haulerwijk kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar konden nooit echt een vuist maken. De verdediging van VIOD stond als een huis en hield dan ook de 0 deze zaterdag, met vandaag Erik van der Veen en Jouke Bosgraaf in het centrum. Net voor het uur kwam VIOD er goed over links uit via Bauke Visser en Kees Hansma. Bauke Visser kwam van links naar binnen en kreeg de bal goed voor zijn rechter en schoot de bal op schitterende wijze in de linkerbovenhoek achter de verbouwereerde sluitpost van Haulerwijk. 3-0 de wedstrijd beslist. VIOD kon hierna nog een paar keer gevaarlijk eruit komen. De ongrijpbare Nykle Durk van der Valk was een ware plaag voor de linksachter. Zo stak hij goed Sjoerd Visser weg in de diepte. Sjoerd kon alleen de zestien in en hij zag Kees Hansma vrij staan. Hansma kreeg de bal jammer genoeg in buitenspelpositie en het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. VIOD had de score nog verder uit kunnen bouwen, maar kansen voor Gerald Mous (stift) en Kees Hansma werden gestopt door de keeper van Haulerwijk. 10 minuten voor het einde werd de moegestreden Jelmer Roodhart vervangen door Hein Visser. Na precies 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Broersma voor het laatst deze middag. Een goede teamprestatie zorgde voor dit mooie resultaat en hierdoor stijgt VIOD naar de vijfde plaats in de vierde klasse C. Maar mooier nog is de stand

in de tweede periode. Wie weet komt er nog een leuk staartje na de goede tweede seizoenshelft voor de Blauwwitte formatie uit Driezum en Wâlterswâld. Volgende week staat de wedstrijd in (Rood Wit) Frieschepalen op het programma waar voor de drie punten moet worden gestreden.