VIOD 2

Mannen, 2, 3e klasse G

23 september 2017 12:45

Onbekend

Zaterdag 23 september stond voor VIOD 2 het eerste competitieduel op het programma. In Rijperkerk was het plaatselijke tweede elftal de tegenstander. Zonder een aantal afwezigen waaronder kersverse papa Tabe Annema startte VIOD om 12.45 uur aan het duel.

Na een aan beide zijden aftastende openingsfase was het VIOD dat het initiatief naar zich toe trok, na een kwartier spelen leek Berend van der Land VIOD op voorsprong te zet...ten maar zijn inzet van dichtbij verdween aan de verkeerde kant van de paal. Twee minuten later was het wel raak toen Renze Visser werd weggestoken door Jelmer Roodhart en Pieter de Vries in staat stelde de 0-1 binnen te tikken. Hierna kwam Rijperkerk wat terug in de wedstrijd wat leidde tot enkele hachelijke momenten maar Feije Wiersma bleef de situatie meester. In de 39e minuut was het Jelle Kommerie die uit een counter het hele veld overstak en de 0-2 liet aantekenen. Even later zag en voelde Berend van der Land zijn directe tegenstander boven op zijn voet landen waarna van der Land het duel moest staken en werd vervangen door Nico Sijtsema. Vlak voor rust wist Rijperkerk na een snelle aanval over de linkerzijde de 1-2 aan te tekenen. Toch wist VIOD voor de rust de marge weer op 2 goals verschil te brengen. Na een pracht van een aanval via Hein Visser en Jelle Kommerie was het Pieter de Vries die voor de tweede maal het net wist te vinden, ruststand 1-3.

Na de thee was het Rijperkerk dat furieus ten aanval trok. De voorwaartsen van de gastheren hadden vandaag echter het vizier niet op scherp staan en wisten menig kans om zeep te helpen. Tevens dient gemeld te worden dat doelman Feije Wiersma vandaag in een uitstekende vorm stak. Na een uur spelen leek VIOD het duel te beslissen toen Rense Visser als eindstation functioneerde van een schitterende aanval en de 1-4 op het scorebord bracht. Rijperkerk gaat echter door met het bestoken van de veste van doelman Wiersma maar weet deze maar niet te passeren. In de 69e minuut is het dan eindelijk raak voor Rijperkerk al hebben ze hier de hulp van de scheidsrechter voor nodig die het buitenspelsignaal van assistent scheidsrechter Tinus Bouius negeert en de 2-4 toe kent. Ook hierna gaat Rijperkerk door met het missen van kansen en toont VIOD zich vlijmscherp in de counter, op aangeven van Pieter de Vries is het Rense Visser die de 2-5 maakt, even later is het dezelfde Rense Visser die uit een zelf verdiende strafschop zelfs de 2-6 mag aantekenen. Het slotakkoord is voor invaller Jentje van der Land die voor de 2-7 einduitslag zorgt. Een verdiende maar geflatteerde overwinning voor VIOD 2.

opstelling VIOD 2: Feije Wiersma, Remco Veenstra, Jelmer Roodhart, Pieter Kommerie, Watze Wiebe Raap (60’ Sjoerd Gerben Wiersma), Jelle Kommerie, Hein Visser, Berend Jan Castelein (‘78 Jentje van der Land), Pieter de Vries, Berend van der Land (‘40 Nico Sijtsema) en Rense Visser.