Rijperkerk 2

Mannen, 2, 3e klasse G

14 april 2018 12:00

Onbekend

VIOD 2 kon afgelopen zaterdag op het eigen sportpark Treffers Heech een negatieve reeks van zeven wedstrijden zonder overwinning niet doorbreken. Kansen kreeg VIOD genoeg maar behaalde hieruit te weinig rendement, mede door een aantal persoonlijke fouten scoorde Rijperkerk 1 maal vaker dan de gastheren en won met 2-3.

Al na drie minuten was de eerste grote kans voor VIOD te noteren maar Pieter de Vries en Renze Visser kregen de bal niet achter de doelman van Rijperkerk. Ook in de 16e minuut weer een grote kans voor VIOD maar ook deze maal krijgt Pieter de Vries de bal niet voorbij de Rijperkerker sluitpost. Als Harm Schaafsma na 34 minuten de bal achterin verspeelt is Rijperkerk er als de kippen bij om de bal onhoudbaar achter doelman Jelle Kommerie te schieten. Als even later op het middenveld weer balverlies wordt geleden wordt uit een snelle omschakeling ook de 0-2 op het scorebord gezet. Vlak voor rust weet Pieter de Vries op aangeven van Tjam Wiersma de bal beheerst in de korte hoek te werken waardoor VIOD met een 1-2 achterstand de rust in gaat.

In de tweede helft gaat VIOD op jacht naar de gelijkmaker maar weet de bal niet binnen te krijgen. Tjam Wiersma stuit op de keeper en ook de voorwaartsen van VIOD krijgen de bal niet binnen.

Vijf minuten voor tijd lijkt de wedstrijd beslist als Rijperkerk uit een vrije trap de 1-3 binnen kopt. Toch brengt VIOD nog even de spanning terug als Renze Visser via een Rijperkerker been de bal binnen werkt. Verder dan 2-3 komt VIOD niet waardoor er weer niet wordt gewonnen.