8 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Verslag AVC

AVC speelde haar tweede bekerwedstrijd tegen VIOD uit Driesum/Wouterswoude. VIOD is het afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de derde klasse gepromoveerd. Na een aftastend begin was het AVC wat beter in haar spel kwam en dit resulteerde in de 5e minuut al in een grote kans voor Jelte Visser toen deze alleen voor de keeper verscheen. Uit de hoekschop die daarna volgde was het Dennis Hartman die AVC op voorsprong kopte. Het antwoord volgde via Nico Durk van der Valk, maar miste doel. Hierna besliste AVC de wedstrijd binnen 5 minuten. Na een vrije trap van VIOD volgde een messcherpe counter in de 12e minuut welke doeltreffend door Johannes van der Veen werd afgerond. In de 16e minuut was het opnieuw raak. Een aanval over diverse schijven belande bij Folkert Bakker en zijn uithaal betekende 3 – 0. Hierna bleef AVC de betere, maar het afmaken van de kansen bleef een probleem.

De tweede helft bracht een beter VIOD, waardoor de wedstrijd meer in evenwicht kwam. Toch was het begin weer voor AVC met 3 corners op een rij, waarbij Jacob Willekes nog een dot van een kans kreeg, maar hij faalde. Verder bleef AVC betrekkelijk gemakkelijk overeind, waardoor de spelers van VIOD wat gefrustreerd begonnen te raken. Een schot van Gerald Mous werd door keeper Joran Gerbranda vakkundig gepakt in de 49ste minuut. In de 62e minuut meende Marcel v.d. Meulen zijn frustratie te moeten uitleven op Jacob Willekes, hetgeen hem op geel kwam te staan, waarbij de andere kleur ook niet had misstaan. Jacob Willekes moest hierdoor wel geblesseerd uitvallen. In de 69ste minuurt onderscheidde keeper Otte Visser zich door schoten van Mark Hartman en Johannes van der Veen te pareren, waardoor AVC niet verder kon uitlopen. In de 79ste minuut was het opnieuw Nico Durk van der Valk die voor gevaar zorgde, maar Dennis Hartman voorkwam erger. In de 75ste minuut was het dan toch raak voor VIOD door een fantastisch afstandsschot van Erik van der Veen waardoor de stand voor VIOD iets dragelijker werd. AVC kwam echter niet meer in gevaar en kon zodoende zijn tweede bekerzege bijschrijven.