Strijdbaar VIOD 2 lijdt onnodige nederlaag

3e klasse C

17 november 2018 14:00

Onbekend

Na een aantal ruime nederlagen op rij stond er afgelopen zaterdag voor het geplaagde VIOD 2 het thuisduel tegen Ropta Boys 2 op het programma. Vandaag werden aan de zijlijn de honneurs waar genomen door interim coach Durk Wiersma, wij willen met zn allen Iebe Sopeboer veel sterkte in de komende tijd wensen en hopen hem spoedig weer in de dugout te mogen begroeten.
In tegenstelling tot de laatste wedstrijden speelde VIOD nu wel een knappe partij al stond men na negentig minuten wel weer met lege handen. VIOD was vandaag bij vlagen beter dan het hoger aangeslagen Ropta Boys maar was simpelweg ongelukkig in de afronding, wellicht deed hier de afwezigheid van aanvalsleider Sjoerd Visser zich voelen. Ropta Boys kwam in de eerste helft op voorsprong nadat een bal in de VIOD defensie niet goed weg werd gewerkt en de bal van afstand achter doelman Brian Visser werd gewerkt. Verder gaf de VIOD defensie vandaag onder leiding van uitblinker Yoram Nanne zeer weinig weg en toonde zich eindelijk weer eens betrouwbaar. Aan de overzijde van het veld werden enkele goede kansen gecreerd. Zo kon Pieter de Vries vrijstaand voor de doelman de bal niet binnen werken en trof Jelmer Roodhart na een prachtige VIOD aanval de onderkant van de deklat.
Ook in de tweede helft ging VIOD moedig op zoek naar de gelijkmaker maar stond het vizier wederom niet op scherp. Er waren weer een aantal goede kansen voor de voorwaartsen van VIOD maar ook het geluk was vandaag niet aan de zijde van VIOD. Een inzet van Jelmer Roodhart verdween via een been van Ropta Boys naast de goal en een eigen inzet van Ropta spatte uiteen op de lat. In de jacht op de gelijkmaker moest VIOD steeds meer ruimte weggeven waarvan Ropta Boys wist te profiteren. In eerste instantie wist Brian Visser de spits van Ropta Boys nog van scoren af te houden maar de rebound was een prooi voor de meegelopen middenvelder die wist binnen te werken. VIOD probeerde nog een keer aan te zetten maar de krachten vloeiden uit het team. Wel werd Harm Schaafsma nog uit de wedstrijd getrapt door veteraan Arend Castelein voor wiens inschattingsvermogen schijnbaar de jaren beginnen te tellen. Als vervanging voor Schaafsma kwam B-junior Sander Boersma die door een puike invalbeurt toonde dat er genoeg potentie zit aan te komen vanuit de jeugd.
Al met al een onnodige 0-2 nederlaag voor het tweede elftal van VIOD dat wel toonde op de weg terug te zijn