Slechte tweede helft kost VIOD 2 de wedstrijd tegen Minnertsga

Minnertsga 2

3e klasse C

22 september 2018 12:00

Onbekend

Zaterdag 22 September speelde VIOD 2 de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen thuis tegen Minnertsga 2. VIOD begon goed aan de wedstrijd en was al snel de bovenliggende partij. Na enkele kleine kansjes was het Sjoerd Visser die zijn voorzet in de stijl van Tagliafico zag binnenzeilen in de verre kruising. VIOD ging door met haar goede spel en de 2-0 leek in de lucht te hangen. Pieter de Vries, Nykle Durk van der Valk en Sjoerd Visser wisten de bal echter niet achter de keeper te krijgen. Waar VIOD niet scoorde deed Minnertsga dit wel, vlak voor rust leide een uitval over de linkerflank tot een puntgave voorzet op de spits die beheerst binnen werkte. Zo werd de rust bereikt met een 1-1 tussenstand waar gevoelsmatig VIOD toch echt de bovenliggende partij was geweest.
Na rust was de eerste mogelijkheid weer voor VIOD, nu was het Yoram Nanne die niet tot scoren kwam. Aan de andere kant van het veld had Brian Visser nog een geweldige redding op een inzet van dichtbij. VIOD voetbalde de tweede helft niet meer zo makkelijk als voor rust en zag dat Minnertsga nu de lakens uitdeelde. De gasten kwamen dan ook op voorsprong toen een corner bij de tweede paal werd binnen gewerkt. Nog maar koud van de schrik bekomen viel ook de 1-3 toen de VIOD-defensie mistaste bij een lange bal en de linksbuiten van Minnertsga een vrije doorgang kreeg en doeltreffend afronde. Na deze goal kreeg VIOD nog een paar kansjes maar wist niet meer te scoren. Het slotakkoord was voor Minnertsga, na een overtreding van Harm Schaafsma mocht de aanvoerder aanleggen voor een strafschop en schoot deze zuiver binnen, zo kwam de eindstand op 1-4