4e klasse F

9 maart 2019 14:00

Onbekend

Zaterdag 9 maart mochten de dames vergezeld door leider Theo Zwart en grensrechter Doede Sjoerd Wiersma afreizen naar sportpark It Doltsje in Drogeham.

Na 3 overwinningen op rij begint Viod met vertrouwen aan de 1e helft. Helaas was er vandaag weer een erg harde wind. Sommige dames worstelen nog licht met een wind trauma door de thuiswedstrijd tegen Noordbergum, maar na 10 minuten was iedereen wel geacclimatiseerd. In de 10e minuut krijgt Viod een vrije trap die Alie neemt, helaas komt uit deze vrije trap geen aanval. Na 25 minuten heeft keepster Corina haar eerste balcontact, dit blijkt later het enige moment van de eerste helft te zijn dat Kootstertille/Drogeham in de buurt van Viod doelgebied komt. In de 30e minuut beseft Jet dat het elk moment kan gaan regenen, dus gaat Jet op wissel en Theo stuurt onze kleine strijdster Anne het veld in.

Na ongeveer 35 minuten raakt Siebrina geblesseerd aan de hamstring, helaas moest de scheidsrechter de pijn iets verergeren met een onnodige opmerking. Baukje mag nog de laatste 10 minuten van de eerste helft schitteren op aanvallend midden. Viod beseft dat er toch wat moet gebeuren voor de rust, want de 2e helft hebben ze de neuzen in de wind. In de 44e minuut de eerste aanval: Nienke speelt de bal naar Imke, Imke legt de bal breed voor Baukje en Baukje stift de bal over de keeper. Goal!! 0-1.

In de rust zitten een paar blauwhemden te blauwbekken, dus er worden extra kledingstukken aangetrokken. Leider Theo heeft de wijze woorden “ik ha ’t wolles better sjoen, mar ek wolles minder” .  Martje word gewisseld voor Jantina.

De 2e helft begint en de bank is lekker rustig, want Jet benut haar banktijd productief met een lipmasker. In de 49e t/m  53e minuut is Kootstertille/Drogeham strijdlustig op de helft van Viod, het niet zo grote maar zeer sterke duo achterin Alie & Annemiek stoppen elke aanval. 1 minuut later komt Kootstertille/Drogeham weer in Viod gebied, maar de bal moet nog voorbij Gerda die met een zeer overtuigende sliding de bal opruimt. In de 55e minuut speelt Baukje de bal op Imke, Imke maakt een schijnbeweging en speelt hierdoor 2 dames uit. Imke zal de voorzet geven, maar helaas onderschept de keepster eerst de bal. 2 minuten later komt de tegenstander dicht bij de goal, maar door het intimiderende duo achterin schieten ze naast, dit is de veiligste optie als je geen slidings in je buurt wilt. In de 58e minuut speelt Nienke de bal op Imke, Imke schiet richting de goal, maar helaas net naast. Corina had tot nu toe een vrij rustige middag , maar in de 59e en in de 60e minuut komt de tegenstander beide keren gevaarlijk dichtbij. Gelukkig is dit geen probleem voor Corina die heeft beide keren de bal klemvast. In een audio bericht wordt gemeld dat het door een geleend “lucky shirt” komt, maar waarschijnlijk komt het door de keepertrainingen die verzorgd worden door keepster Lysbet Algra. Annemiek word hard door een speelster aangeduwd in de 62e minuut je ziet het vuur uit haar ogen komen, maar de scheidrechter fluit niet.

In de 63e minuut Viod weer in de aanval: Imke heeft de bal, zij speelt 2 speelsters uit en geeft de bal op Jantina, Jantina wil de bal naar Nienke spelen Nienke kan er net niet bij, maar daar komt Anne aan denderen, vanaf de lijn moedigen de wissels haar aan, maar jammer genoeg heeft de keepster de bal het eerst. In 68e minuut komt Martje er weer in voor Annemiek, want Annemiek & Jet hebben net iets langer praat-  en douchetijd nodig dan de rest. Corina heeft tegen het einde van de wedstrijd nog een prachtige redding waarmee ze Viod redt van een gelijkspel.

In de box word de overwinning gevierd met dorstlessende versnaperingen en moeten de dames opschieten om op tijd bij Treffers Heech te zijn voor het feest in de kantine. In de kantine kwam het goede nieuws dat Blija/Holwerd Vr1 punten verlies hebben geleden, Hierdoor staat Viod Vr1 op de 2e plek in de competitie 2 punten onder de Leeuwarder Zwaluwen Vr2.

Na 4 uitwedstrijden komende zaterdag eindelijk weer eens op de groene mat in Driezum voetballen,  om 14:00 aftrap tegen DTD Vr1.