Leeuwarder Zwaluwen VR2

4e klasse F

15 december 2018 14:00

Onbekend

17 december stond om 14:00 de laatste wedstrijd voor Vrouwen 1 tegen Leeuwarder Zwaluwen op het schema. De vrouwen mochten deze wedstrijd op het vertrouwede Driezumer veld voetballen. Viod in het zwart en de Leeuwarder Zwaluwen in het blauw. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want het puntenverschil was slechts 1 punt.

Viod begon niet sterk in de eerste helft. Zo kregen de Leeuwarder Zwaluwen in de zevende minuut een eerste kans. Gelukkig werd deze net overgekopt. Maar de 0-0 mocht niet blijven en er werd in de 20ste minuut een goal gemaakt door de Zwaluwen. Keeper Jet Posthuma kwam uit, maar miste de bal. Voorstopper Annemiek probeerde nog de bal te redden, maar de goal belandde uiteindelijk op een knullige manier in de goal van Viod. Met nog een kwartier op de klok kwam Alie Veenstra haar voet raar terecht op de grond. Gelukkig kon onze laatste man nog doorgaan. 5 minuten voor rust gaf Janneke Posthuma nog een goede voorzet, maar helaas kon Nienke van der Velde net niet bij de bal. Viod ging de rust in met een 1-0 achterstand.

Viod begon veel sterker in de tweede helft vergeleken met de eerste helft. Zo werden er veel meer kansen gecreëerd dan de Leeuwarders. In de tweede minuut van de tweede helft gaf Baukje de Vries een diepe bal op Siebrina Postma die een goeie kans had, maar helaas net over schoot. Even later in de tweede helft had onze spits Siebrina een goede actie, maar helaas werd deze bal tegengehouden door de keeper. In de 75ste minuut kwam er een gunstige corner voor Viod. Siebrina gaf een goeie voorzet uit deze corner en Nienke schoot de bal hard in het doel. De stand was 1-1 en er moest nog ongeveer een kwartier gespeeld worden. Helaas mocht de 1-1 niet lang staan blijven. De Leeuwarders hadden een goeie aanval en hier kwam de 1-2 uit. Viod had nog 5 minuten de kans om deze wedstrijd te herpakken. Baukje had nog een goed afstandsschot, maar deze werd tegengehouden door de keeper van de Zwaluwen. Helaas eindigde deze wedstrijd onnodig in 1-2.