Foarwei 17 A
9114RA
DRIEZUM
tel. 0511-424222

De toeschouwers op sportpark Treffersheech zagen zaterdag een collectief VIOD dat vocht voor iedere meter. Door het eigen “spel” te spelen, werden de 3 belangrijke punten bijgeschreven. In een gewijzigde opstelling werd afgetrapt tegen vv Marrum. De routiniers Roelof v/d Veen en Pieter Ele Kuitert namen namelijk plaats in het centrum van de verdediging.

In de beginfase van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk was het VIOD die kans op kans kreeg om te scoren uit snelle en doelgerichte counters. Maar telkens weer was er de keeper van Marrum die zijn ploeg in de wedstrijd hield. In de 40e minuut leek Jelmer Roodhart de score te openen maar deze keer stond de lat een treffer in de weg. Het was een kwestie van tijd tot de 1-0 op het scorebord zou verschijnen. De hardwerkende linies streden voor elke bal waardoor Marrum geen vat op de wedstrijd kon krijgen. In de 42e minuut kon er dan eindelijk gejuicht worden. Uit een goed lopende aanval was het Jelmer Roodhart die met een hard schot in de linker bovenhoek de 1-0 op het scorebord zette.

In de 2e helft gingen de blauwhemden vol goede moed het veld op om de winst binnen te slepen. Het was Gerald Mous die in de 53e minuut wist te scoren uit een vrije trap. Vervolgens hield VIOD stand en wist opnieuw te scoren dankzij Gerald Mous. Door het inbrengen van een extra aanvaller probeerde de ploeg uit Marrum het VIOD nog even lastig te maken, maar dit leidde niet tot grote kansen. Toch was het Durk Bierma die erin slaagde om in de 90e minuut de eretreffer te maken voor vv Marrum. Na een heus volleybalmoment van VIOD, wist hij na een goede slalom het net te vinden.

Na de blamage van afgelopen week, was dit een prima revanche. De volgende wedstrijd wordt zaterdag 29 oktober gespeeld tegen Ropta Boys in Oosternijkerk.