Foarwei 17 A
9114RA
DRIEZUM
tel. 0511-424222

Afgelopen zaterdag voltrok zich de wedstrijd tussen de nummers zes en negen van de ranglijst in de 4de klasse B. Om 14.30 werd de bal aan het rollen gebracht. Het was het begin van een weinig hoogstaande wedstrijd.

In de eerste twintig minuten waren de gasten de bovenliggende partij op Sportpark Treffersheech. Via Rutger Torensma en André Turkstra deelde Ropta Boys enkele speldenprikjes uit. Tot echte grote kansen kwam het echter niet. VIOD startte matig en kwam zelden verder dan de middellijn. Na 20 minuten kantelde het spelbeeld. De blauwhemden namen het initiatief over en werden dreigender. Zo werd VIOD gevaarlijk via Erik van der Veen. Vanuit een afgeslagen corner wist hij de bal langs de keeper te werken, de inzet werd echter van de lijn gehaald. Vervolgens was van der Veen op aangeven van Sytze Piter Bijlsma dichtbij de openingstreffer, maar de inzet mistte de juiste richting. Op slag van rust had een slalom van Jelmer Roodhart een beter lot verdiend, de bal hobbelde langs de verkeerde kant van de paal. In de slotminuten kwam VIOD met de schrik vrij toen een ongelukkige handsbal onbestraft bleef. Ruststand 0-0.

Na de thee trok VIOD de lijn van de eerste helft door. Het lichte veldoverwicht resulteerde echter niet in grote kansen, ditzelfde gold voor de gasten. In het tweede bedrijf had de achterhoede van VIOD de zaakjes goed op orde en gaf het weinig kansen weg. Richting het einde van de wedstrijd was Jelmer Roodhart het dichtst bij de winnende treffer. Tot tweemaal toe wist hij keeper Postmus niet te verschalken. Na negentig minuten en een beetje vond de leidsman het ook wel welletjes en breide er een einde aan. De wedstrijd eindigde dan ook hoe die begon, met de brilstand.

Een uitslag waarmee Ropta Boys waarschijnlijk het best kon leven, gezien de betere kansen voor de thuisploeg waren. Na twee verliespartijen pakt VIOD weer een punt en dus weer een resultaat. Volgende week staat de wedstrijd tegen Drogeham op het programma. Om 14.30 wordt er afgetrapt in Drogeham.