VIOD scoort op het juiste moment tegen Harkema Opeinde - v.v. VIOD Driezum

Sponsors

VIOD scoort op het juiste moment tegen Harkema Opeinde

VIOD 1

2 - 0

Harkema Opeinde 1

Competitie

4e klasse B

Datum

29 april 2023 14:30

Scheidsrechter

M.S Zijlstra

Accommodatie

Sportpark Treffers Heech
Foarwei 17 A
9114RA
DRIEZUM
tel. 0511-424222

Driesum – Op zaterdag 29 april werd de bal om 14.30 door Pupil van de Week Janco Reiding aan het rollen gebracht. Op voorhand een lastige wedstrijd tegen Harkema Opeinde welke in een goede vorm verkeerd. Na de winter verloren de gasten slecht tweemaal en strijdt het om de derde periodetitel.

VIOD startte sterk aan de wedstrijd en wist Harkema Opeinde hoog op het veld onder druk te zetten. De gasten hadden hier zichtbaar moeite mee. Het veldoverwicht resulteerde in een aantal mogelijkheden voor de thuisploeg. Zo raakte Jelmer Roodhart met een hard schot de paal en mistte een lob van Erik van der Veen kracht om tot doelpunt gepromoveerd te worden.

Na de sterke openingsfase nam Harkema Opeinde het initiatief over. Het kreeg twee grote mogelijkheden om de score te openen. Echter goalie Otte Visser bleek deze middag een sta in de weg, met twee puike reddingen hield hij VIOD op de been. Een tegentreffer hing in de lucht, maar plots wist VIOD te doelpunten. Een knappe steekpass van Erik van der Veen werd door Jelmer Roodhart op waarde geschat en wist de keeper in de korte hoek te passeren. 1-0. Deze treffer werkte bevrijdend voor de blauwhemden en kwam tot de rust niet meer in de problemen.

Na de rust bleek dat Harkema de klap te boven was. Het zette een offensief in op zoek naar de gelijkmaker. Het zorgde voor enkele hachelijke momenten voor de goal van Visser. Echter de defensie was vandaag schier onpasseerbaar. Het dichtst bij een treffer was van der Tuin, hij trof de lat. De druk van Harkema hield aan totdat Sytze Piter Bijlsma het net wist te vinden, wederom op aangeven van Erik van der Veen. Bijlsma wist de bal vanaf de zestienmeter langs de Harkemaster keeper te frommelen. Het leder rolde tergend langzaam tegen het net, de vreugde was er niet minder om.2-0. Na deze tweede klap probeerde Harkema het nog wel, maar VIOD kwam niet meer in de problemen. Als het iets nauwkeuriger was geweest had zij de score verder kunnen opvoeren via een aantal snelle counters. Tevens mochten in de slotfase Kees Vrieswijk en Jacob Boersma hun debuut maken voor de hoofdmacht.

Kortom een mooie middag voor VIOD, wederom een driepunter voor de mannen uit Driesum. Volgende week is de selectie vrij, een week later treedt het aan tegen kampioen Opende. Lukt het VIOD hen de eerste nederlaag te bezorgen? We gaan het zien, aftrap 14.30 te Opende.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!