Sportpaad 1
9111HV
BURDAARD
tel. 0519-332664

Voor de uitwedstrijd tegen F.C Burdaard moesten we afreizen naar het winderige sportpark in Burdaard. de vorige keer toen deze ploegen tegenover elkaar stonden wist VIOD het met een gelijkspel af te slaan. Na de verdiende winst van vorige week tegen Friese Boys gingen we met een goed gevoel naar Burdaard.

En dat was ook te merken in de wedstrijd, Viod begon een goede start en scoorde al in de zesde minuut  door een goede ingooi van Harmen Schaafsma waardoor Sytze Piter Bijlsma daarop kon lopen en hem simpelweg klaar legde op de linkervoet van Jelmer Roodhart waardoor hij nog 1 man uitkapte en de bal op de rechtervoet kreeg en hem netjes in het goal schoot. In de vierentwintigste minuut kreeg VIOD een vrij trap mee door een doorgebroken speler van Burdaard die daar ook geel voor kreeg, waardoor VIOD een vrij trap meekreeg en daardoor mooi voor het goal kwam en Roelof Van der Veen die netjes binnen kopte, maar werd door een dubieuze keuze door de grensrechter van Burdaard de vlag omhoog getrokken. tevens was dat zeker niet de enigste gele kaart van de wedstrijd in totaal zijn er in de wedstrijd 6 gele kaarten gepakt. Daniël Mous pakte eerste wedstrijd van zijn carrière als basis debutant een gele kaart,. maar het laatste kwartier van de eerste helft zwakte VIOD meer in en stonden ze niet goed en waren ze steeds een meter te laat bij de man zo ontstond ook de 1-1 er kwam een schot voor Burdaard die door prima keeperswerk van Otte Visser tegen werd gehouden, maar daardoor wel een corner kwam en die achter de verdediging kwam van Viod en vervolgens knap ingeschoten werd door Lennaert Kooistra. We gingen de rust in met een 1-1 en na de rust kwam viod nog met een paar goeie kansen maar het was niet genoeg om te scoren. VIOD stond naar de rust nog steeds onrustig te voetballen en kwam ook in de 78e minuut op een 2-1 achterstand door Hidde Kingma. vervolgens wist hij het opnieuw in de 90ste minuut alweer te scoren. door een overtreding in de 16 meter gebied van VIOD werd er ook nog in de 90ste minuut een penalty gegeven voor Burdaard, die ook binnen werd geschoten door Ruerd Kloosterman.

Volgende week moeten de Blauwhemden thuis een oefenwestrijd spelen tegen Anjum om 14:30