9114RA
DRIEZUM
tel. 0511-424222

VIOD 2 - V en V'68 2

Op zaterdag 14 oktober klonk het startsignaal van de wedstrijd tussen VIOD 2 - V en V’68 2. De mannen uit Garyp konden gelijk aan de bak, want het was VIOD dat sterk aan de wedstrijd begon. Een paar opgelegde kansen om de score te openen werden niet benut, waardoor V en V weer terug in de wedstrijd kon komen. Het spel bleef grotendeels in balans tot VIOD in de 30e minuut de score wist te openen. Sem Bosgraaf wist Jelle Kommerie weg te steken, die vervolgens zijn eerste treffer van het seizoen mocht noteren. VIOD leek de wedstrijd tot de rust eenvoudig te controleren, maar moest vlak voor tijd toch de gelijkmaker incasseren. Zoals wel vaker het geval is viel de tegengoal uit een dood spelmoment. Een corner werd niet goed verwerkt, waardoor een speler van V en V vrij binnen kon schuiven.  Ruststand 1 – 1.

Na de thee was het V en V dat het heft in handen nam. Wat resulteerde in de snelle 1 – 2 voor de uitploeg. V en V had de score vervolgens uit kunnen breiden, maar keeper Jan van Meekeren wist hier een stokje voor te steken. Kans op kans werden gekeerd, met als hoogtepunt een geweldige dubbele redding, waar hij zelfs de complimenten van de tegenstander voor kreeg. Na deze beginfase wist VIOD de rug te rechten en de gelijkmaker op het bord te schieten. Sem Bosgraaf wist dat hij in buitenspel positie stond bij een steekpass, waarop hij de bal liet lopen, hierdoor kon Jelle Kommerie de verdedigers en keeper van V en V verrassen. Het neerhalen van een aanvaller van V en V door Yoram Nanne zorgde ervoor dat VIOD tien minuten met tien man verder moest. Deze periode kon VIOD zonder tegendoelpunten overbruggen. Met weer elf tegen elf was het VIOD dat aan het langste eind trok. Een voorzet van Marco Kommerie werd door de tegenstander in eigen doel geschoten. Ten slotte mocht Kees Vrieswijk nog aantreden voor een vrije trap. De keeper kon zijn schot niet goed verwerken, waardoor Jelle Kommerie de rebound binnen kon schuiven wat resulteerde in de 4-2 voor VIOD. Niet veel later floot scheidsrechter Richard de Roos voor het einde van de wedstrijd en bleven de drie punten verdiend in Driezum.

VIOD 2 - FC Burgum 3

Zaterdag 28 oktober mocht VIOD 2, FC Burgum 3 ontvangen op sportpark “Treffers Heech”. Een onbekendere tegenstander voor de Driezumers, maar naar de recente uitslagen gekeken een ploeg die zeker bovenin de competitie mee zal gaan doen. Dit was ook zeker terug te zien in de eerste helft. Het middenveld van VIOD had zijn handen vol aan het tactische aanvalsspel van Burgum. Toch was het VIOD dat de score opende met een aanval die menig trainingsoefening had kunnen zijn. Een ingooi op de linkerkant werd klaargelegd op Hein Visser, die met een crosspass op maat Thomas Ludema wist te bereiken. Thomas kon de bal vervolgens met een voorzet op de 16 neerleggen, waar "Sytze Thymen Damstra” wel raad mee wist, 1-0 voor VIOD. Een gebrek aan communicatie- en slechte positionering op het middenveld zorgde ervoor dat Burgum niet veel later weer langszij VIOD kon komen. Met de tussenstand van 1 - 1 gingen beide teams de rust in.

Door trainer Van Zandvoort werd in de rust benadrukt dat er duidelijke afspraken tussen de linies gemaakt moesten worden. Afgesproken werd er dat het plan was om de tegenstander op eigen helft op te vangen. Dit plan bleek zijn vruchten af te werpen, want Burgum wist zo in de tweede helft niet meer door de linies van VIOD heen te breken. Door slordig passing in de achterhoede wisten Marco Kommerie en Sytze Thymen Damstra de bal van de tegenstander te ontfutselen, waardoor VIOD weer op voorsprong wist te komen. Deze goal brak het kleine beetje verzet dat Burgum nog in zich had. Even later wist Berend van der Land de bal in de zestien goed vast te houden, waardoor de doorlopende Jordy Flisijn vrij in kon schieten. Richting het einde van de wedstrijd mocht VIOD nog aantreden voor een penalty. Deze werd beheerst binnen geschoten door Lieuwe Schaafsma, waarmee de eindstand op 4 – 1 uitkwam.

Aanstaande zaterdag 11 november treedt VIOD om 12:30 op eigen veld aan tegen FC Burgum 4. Waarbij VIOD 2 de drie punten in huis wil houden om zo te blijven strijden om de koppositie.