9137RG
OOSTERNIJKERK
tel. 0519-241254

VC Trynwâlden 2  – VIOD 2

De eerste competitiewedstrijd vond plaats in Oentsjerk tegen de mannen van Trynwâlden 2. Een bekende tegenstander waar vorig jaar éénmaal van verloren en éénmaal van gewonnen werd. Vanaf het eerste fluitsignaal kreeg VIOD 2 het zeer lastig met het dynamisch voetballende middenveld van Trynwâlden. Dit leidde al gauw tot een aantal grote kansen voor de Trynwâldsters, maar de goed keepende Joël Postma kon VIOD nog op de been houden. VIOD kreeg hierna nog een grote kans op de 0 – 1, maar deze werd recht op de keeper van Trynwâlden geschoten. Kort voor het rustsignaal viel de 1 – 0 voor de thuisploeg. Na slordig balverlies was de keeper van VIOD kansloos bij de snelle counter van Trynwâlden.

VIOD begon sterker aan de tweede helft, dit leverde meerdere kansen op de gelijkmaker op, maar deze kansen werden niet afgemaakt door de aanvallers van VIOD. Als je dan zelf de kansen niet afmaakt, dan doet de tegenstander het wel. Dit was vandaag niet anders. Een miscommunicatie in de achterhoede op een lange bal van Trynwâlden betekende 2 – 0.  Ten slotte wist Trynwâlden nogmaals te scoren, waardoor de eindstand op 3 – 0 uitkwam.

VIOD 2 – Foarút

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen mocht VIOD 2 aantreden tegen Foarút 2 uit Menaam. VIOD was er op gebrand om de oor-wassing van Trynwâlden van de week ervoor weg te spoelen. Met een sterke selectie begon VIOD aan de wedstrijd. Het spel ging in het eerste kwartier over en weer, waardoor grote kansen uitbleven. Na een klein halfuur spelen was het VIOD die de ban wist te breken. Na een uitbraak van VIOD wist Nico Sijtsema op prachtige wijze de bal over de keeper in de kruising te krullen. Niet lang daarna viel ook de 2 – 0 voor VIOD. Een vrije trap van Hein Visser belande in de muur van Foarút, waarna Visser nogmaals uit kon halen en het net wist te vinden. VIOD had op dit moment de wedstrijd onder controle, maar toch wist de uitploeg de aansluitingstreffer te maken. Op een lange vrije trap richting de tweede paal kon een speler van Foarút de bal vrij binnenlopen. Ruststand 2 – 1.

Na de rust was het voetbal aan de kant VIOD nergens meer te bekennen en werd er vrijwel alleen maar verdedigt door de thuisploeg. Foarút wist door de sterk spelende achterhoede van VIOD echter geen grote kansen te creëren. In de 75ste minuut werd een corner van Lieuwe Schaafsma, door Marco Kommerie, met wat hulp van de tegenstander, over de lijn gewerkt. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de ruimere voorsprong. Een vrije trap van lange afstand verraste de doelman van VIOD, waardoor de wedstrijd toch weer even spannend werd. VIOD wist de laatste tien minuten stand te houden, waardoor de eerste drie punten van het seizoen een feit waren.

Ropta Boys 2 – VIOD 2

Afgelopen weekend speelde VIOD 2 zijn tweede uitwedstijd tegen Ropta Boys 2 in Easternijtsjerk. Ropta Boys 2 speelde afgelopen jaar in de 3e klasse en is bovendien altijd een traditioneel lastige tegenstander voor de Driezumers. VIOD wist dan ook dat ze scherp voor de dag moesten komen om de drie punten naar Driezum mee te nemen. Vanaf minuut één was het toch Ropta Boys dat het spel bepaalde. Net als tegen Trynwâlden had VIOD het lastig met positionering, overnemen en coaching van elkaar. Dit sloeg in de 30ste minuut om toen een speler van Ropta Boys liever aan handbal, dan aan voetbal deed. Dit leverde hem een gele print en een tien minuten tijdstraf op. VIOD wist echter niet te profiteren van de overtal situatie. Net voor rust liep ook Yoram Nanne tegen een gele kaart aan. De scheidsrechter van dienst meende bij een luchtduel een elleboogstoot te zien. Ropta Boys wist met een man meer ook niet te scoren, dus konden beiden teams bij een 0 – 0 ruststand aan de thee.

In de rust werden er duidelijke afspraken voor de tweede helft gemaakt. Dit was terug te zien in het spel. VIOD speelde met rust aan de bal en bij balverlies werd er snel omgeschakeld. Een compleet contrast met de eerste helft.  Alle aanvallen van Ropta Boys werden eenvoudig door de verdediging van VIOD onschadelijk gemaakt. Het was nu nog wachten op de goal voor VIOD, maar door slordigheid in de eindpasses stond de score in de 80e minuut nog steeds op 0 – 0. De mannen van VIOD hadden echter de trainingsoefening van afgelopen donderdag nog vers in het achterhoofd, want na korte combinaties op het middenveld werd Marco Kommerie de diepte ingestuurd, die vervolgens de bal op Nico Sijtsema af kon geven. Sijtsema wist hier wel raad mee en schoof de bal zo langs keeper. Een paar minuten later was het Lieuwe Schaafsma die na eenzelfde actie de eindstand op het bord mocht zetten. 0 – 2.

Met zes punten uit drie wedstrijden is VIOD 2 de competitie sterk begonnen. Zaterdag 14 oktober hopen zij hier een goed vervolg aan te geven. Dan speelt VIOD 2 een thuiswedstrijd tegen V en V’68 2. De aftrap is dan om 12:30 op Sportpark “Treffers Heech” te Driezum.